Need inimesed on sääskede suured lemmikud

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kas sulle tundub, et grilliõhtul on sääsed välja valinud just sinu? Võib-olla see ongi nii, kui sul juhtuvad allpool nimetatud tunnused olema. Või vähemalt mõned neist.

Sääsed on tüütud suvesaatjad. On küll mõned tõhusad trikid, kuidas väiksed vereimejad endast eemale hoida, kuid alati pole neid käepärast.  

Kõiki inimesi sääsed aga ei ründa ja näivad täiesti immuunsed olevat, samal ajal kui teisi torgitakse igal võimalusel. 

Uuringute järgi panevad kindlad tunnused sääski teatud inimesi eelistama. Hea uudis on ka: ühte neist saab muuta. 

1. Suured inimesed

Sääskedele meeldivad inimesed, kes hingavad eriti palju süsinikdioksiidi välja. Suurt kasvu inimestel on üldjuhul suuremad kopsud ja nad hingavad rohkem õhku sisse ja välja. Seepärast eelistavad neid ka sääsed. 

2. Rasedad

Ka last ootavad naised peavad enamate rünnakutega arvestama. Siingi on põhjuseks suurem süsihappegaasi eritamine, mis tekib tänu sellele, et hingatakse kahe inimese eest.  

3. Sportlased

Treeningu käigus suureneb piimhappe toodang, mida eritatakse eelkõige higi kaudu. Sääsed jumaldavad seda ainet ja tormavad seetõttu pigem kehaliselt aktiivsete inimeste kallale. 

4. Õllejoojad

Uuringu kohaselt tülitasid sääsed õlut joonud inimesi tihedamini kui neid, kellele ei antud alkoholi. 

5. 0 veregrupiga inimesed

64 katsega uuringust ilmnes, et 0 veregrupiga inimesi sutsasid sääsed kaks korda sagedamini kui A veregrupiga inimesi. B veregrupiga inimesed jäid täpselt kahe grupi vahele. Teadlased leidsid, et 85 protsenti inimestest eritab naha kaudu keemilisi aineid, mis reedavad sääskedele, millise veregrupiga on tegu. Kellel on 0 veregrupp, aga kuulub juhtumisi nende 15 protsendi hulka, kes taolisi aineid ei erita, on õnnega koos ja nad jäetakse pigem rahule. 

Allikas: Freundin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles