Uuring: kodust toitu pakkuvad restoranid on popimad

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Kaerajaan Tallinnas.
Restoran Kaerajaan Tallinnas. Foto: Marina Puškar
Marketingifirma Nielsen uuringust selgus, et nii maailmas üldiselt kui ka Eestis eelistavad inimesed restorane, mis pakuvad kodumaist toitu. Kodusele toidule järgnevad populaarsuselt Hiina ja Itaalia köök.

Kõige patriootlikumad on toidu osas itaallased, türklased ja indialased, kelle seas eelistavad kodumaist kööki 81-93 protsenti. Eesti elanikest eelistab kodust kööki 43 protsenti, köögi liigist tähtsam on siinsetele inimestele mõistlik hind.

Lisaks ilmnes, et pea viiendik eestlastest ei käi kunagi väljas söömas. Eesti on selle näitaja poolest maailmas esirinnas, rohkem on selliseid inimesi vaid Lätis ja Leedus.

«Väljas söömise tihedus erinevates riikides on seotud kultuurilise eripäraga,» ütles Nielseni tarbijauuringute juht Viivika Lumberg. «Aasia riikides on väljas söömine väga levinud ja selle käigus suheldakse teistega palju. Euroopas on aga pigem levinud komme süüa perekonnaga ühe laua taga.»

«Samas annab kindlasti tunda ka majandussurutis, mille tagajärjed on Euroopas suurimad ning kus seetõttu on vaja rohkem kokku hoida ning vähendada kulutusi väljas käimistele,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles