Hommikune trenn võib söögiisu ohjeldada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sul on isude ohjeldamisega raskusi, siis tee hommikul enne tööleminekut trenni. Tuleb välja, et hommikuvõimlemine võib sel puhul abiks olla.

Ajakirjas Medicine & Science in Sports & Exercise avaldati uuring, milles uuriti 18 normaalkaalus ja 17 kliiniliselt ülekaalulise naise söögiisu, näidates neile toidu või lillede pilte. Samal ajal kasutati elektroentsefalogrammi (EEG) tehnoloogiat, et mõõta nende ajulainete tugevust, vahendab Women’s Health.

Uuringu esimesel päeval kõndisid naised enne piltide vaatamist kärmel sammul 45 minutit jooksulindil, kuid teisel päeval korrati eksperimenti ilma füüsilise pingutuseta.

Uuringu kaasautor Michael J. Larson sõnas, et nende eesmärgiks oli uurida, kui tugevalt reageerib aju toidu stiimulile. Teadlased avastasid, et nii normaalkaalus kui tugevalt ülekaalulised naised pöörasid toidupiltidele pärast treeningut vähem tähelepanu. Nende kehakaal ei mänginud seejuures mingit rolli. Tähelepanul lillepiltidele ei olnud treeningul samuti mingit mõju.

Larsoni sõnul võib eeldada, et treening mõjutab seda, kuidas me toitu tajume ja see võib omakorda mõjutada, kas ja kui palju me sööme.

Veel näitas uuring, et hommikune füüsiline pingutus ei põhjustanud liigset söömist hiljem päeva jooksul. Vastupidi – kui naised olid hommikul kiirkõndi teinud, liigutasid nad end ka hiljem rohkem, kuid ei söönud selle arvelt rohkem, et põletatud kaloreid kompenseerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles