Kuidas olla kõige kütkestavam naine ruumis?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tead küll neid filme, kus naine astub ruumi, kõndides peaaegu koomiliselt aeglaselt ning kõigi pilgud peatuvad tal. Mehed on ta võludest nii lummatud, et unustavad oma kaaslased. Naised tahavad olla tema asemel ja mehed tahavad olla tema kõrval.

Kuid tulgem maa peale tagasi. Kuigi filmilinal köidavad meid Angelinad, siis päriselus on sõbralikud naabritüdrukud need, kes enamus tähelepanust endale saavad, kirjutab New Mode.

Mis on aga need omadused naisel, mis teda särama panevad? Kindlasti ei saa laita, et ilu on oluline tegur, kuid ometigi tunduvad sageli köitvad ka need inimesed, kel ei ole laitmatult sümmeetriline näolapp või vormis keha.

Sarmikus on tingitud millestki enamast. See on kombinatsioon iseloomust ja sotsiaalsetest oskustest. See on anne osata suhelda ja seeläbi ka teisi inspireerida.

Kehakeelel (miimika ja žestid) on esmamulje kujundamisel väga suur mõju, see on ilusast välimusest isegi olulisem. Emotsionaalne väljendusrikkus (võime suhelda nii verbaalselt kui füüsiliselt) tagab esmase omavahelise suhtlemise edukuse. Teisisõnu on sarmikad need, kes on tähelepanelikud suhtlejad, märkavad pisiasju ning oskavad kiiresti ja õigesti tõlgendada olukorda ja vestluspartneri tuju. Enamasti ei ole neil ka probleeme lähedusega ja nad on ekstraverdid. See on omadus, mida seostatakse avatuse ja kõrgema enesekindlusega.

Ilusad inimesed on osalt külgetõmbavad ka seetõttu, et nad on üles kasvanud teadmisega, et nad on sotsiaalselt aktsepteeritud ja neil ongi kõrgem enesehinnang.

Võluv naeratus

Paljud eksperdid arvavad, et sarm on õpitav. Psühholoog Ann Demarais, kes on spetsialiseerunud inimestevahelise suhtluse uurimisele, usub samuti, et inimesed saavad õppida seda, kuidas nii töö- kui eraelus suhteid arendada ja teistele meeldivam tunduda.

Selleks, et hetkega teistele silma hakata, soovitab ta alati naeratada, nagu oleksid iludusvõistlusel ja su hammastel on vaseliin. Arvukad uuringud on tõestanud, et just naeratus on see, mis enim mõjutab seda, kuidas teised sind tajuvad. Lähedasema suhte puhul on samavõrra olulisteks teguriteks silmside ja kehakeel. Nimelt on meeldivamad need vestluskaaslased, kes nõjatuvad kõneldes pisut ettepoole ja vaatavad otse silma.

Huvi kaaslase vastu

Oluliseks nipiks on ka vestluskaaslase vastu suure huvi väljanäitamine. Sotsiaalsetes situatsioonides seostatakse sarmikust tähelepanelike inimestega, kes oskavad teistega suhestuda. Neil on vestlusse midagi huvitavat lisada ning nad suudavad teiste tuju tõsta.

Kanna vestluses tähelepanu teisele inimesele. Kõigile meeldib endast rääkida ja olla huvitav. Sarmikas inimene oskab intensiivselt kuulata ning seetõttu mõjub ta sümpaatsena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles