Sõbrannad mõjutavad seda, kuidas oma keha tajume

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised teavad ammugi, et nad võrdlevad oma figuuri pidevalt sõbrannadega figuuridega.

Teadlased viisid aga selle võrdlemise sammukese võrra edasi, öeldes, et naise probleemid oma kehakuvandiga on seotud sõbranna arvamusega oma kehast, vahendab Daily Mail.

Sellele arvamusele jõudmiseks küsitlesid Mount Alisoni ülikooli teadlased 75 paari sõbrannasid, et teada saada, kui sageli räägivad naised omavahel kehakaaluprobleemidest, trennist, välimusest, kaalulangetamisest ja oma suhtumisest sööki.

Uurijaid huvitas ka see, et kui palju tunnevad naised survet sale olla oma sõprade pärast. Hoolimata kehakaalust, -kujust või suurusest ilmnes, et mida suuremat muret naised sõbrannadega kaalust rääkimise tõttu oma keha pärast tundsid, seda suurema tõenäosusega oli neil probleeme oma kehakuvandiga.

Näiteks need naised, kes rääkisid sõbrannadega palju trennist, olid oma kehaga vähem rahul kui need, kes seda teemat oma vestlustes vaevu puutusid.

Sõbrannad kipuvad oma probleeme teineteisele peegeldama. Seega on väga oluline see, et sõbrad ei räägiks enda kehast halvasti, sest see sisendab vaid negatiivset suhtumist ja ebakindlust oma välimuse suhtes nii rääkijal kui kuulajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles