Ka külma ilmaga võib õues joosta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Külmemad ilmad ei tähenda tingimata seda, et pead edaspidi trenni tegema vaid tubastes tingimustes. Kui sulle meeldib õues joosta, rattaga sõita või matkata, siis saad oma harjumusi ilmale kohandades jätkata ka talvel.

Kuigi külma ilmaga treenimine võib tunduda ebameeldiv, siis on õues tegelikult harva nii külm, et sind päriselt segada, kirjutab Fox News. Treener Ben Greenfieldi sõnul on õues täpselt nii külm, kui külmaks sa selle endale ise teed. Paljuski on kinni enda suhtumises, sest külmale mõtlemine ja selle üle juurdlemine tekitab juba iseenesest vastumeelsust jahedas treenimise vastu.

Kui plaanid talvelgi õues trenni teha, siis karasta end juba suvel, kui ilm on veel soe. Käi külma duši all ja tee külma vee vanne, et põletada rohkem kaloreid ja ka selleks, et end nii füüsiliselt kui vaimselt külmaks ette valmistada.

Tee sooja

Talv ei ole aeg, mil soojendust vahele jätta. Soojendus sõna otseses mõttes tõstab keha temperatuuri, teeb liigesed paindlikumaks ja parandab verevoolu lihastesse, mis vastasel juhul alluksid kergemini vigastustele. Greenfield soovitab soojendust teha enne õue minemist, nõnda on sul õues juba palju soojem olla.

Riietu õigesti

Külma ilmaga peab korralikult riidesse panema, kuid pane tähele, et sa ei liialdaks, sest üsna kiiresti võib hakata palav. Kui tunned, et su riided on piisavalt soojad niisama õues jalutamiseks, siis oled ilmselt liiga palju selga pannud. Riietu õues jooksmiseks nii, nagu õues oleks 10-20 kraadi soojem kui tegelikult on. Kindlasti võiks sul olla soojendusdress ja jooksukindad.

Ära unusta, et pimedal ajal peaks sul kindlasti olema seljas ka helkurvest. Libeda ilmaga vali soojad tossud, millel on tavalisest krobedam tald.

Hoia pea kõrgel

Längus õlad ja longus pea on keha loomulik reaktsioon külmale. Pane hoolikalt tähele, milline on su kehahoiak jooksmise ajal.

Õues treenimine on vaheldusrikkam kui jooksulindil sörkimine, seetõttu peab keha rohkem vaeva nägema ja töötab efektiivsemalt. Seeläbi kiireneb ka ainevahetus. Künkad, mättad, kurvid ja hüpped panevad organismi rohkem kaloreid põletama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles