Annely Peebo kiidab Eesti lasteaedu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annely Peebo
Annely Peebo Foto: Erakogu

End Austrias sisse seadnud Annely Peebo rääkis Kroonika talvisele kodu-erile, et sealne lasteaiaprogramm jääb Eesti omale kindlasti alla.

«Olen kuulnud, et Eestis õpetatakse lasteaias juba mängeldes matemaatikat, valgusfoore jne. Siin on programmid aga suhteliselt kesised,» selgitas ta. «On arusaam, et lapsed tulevad lasteaeda ainult mängima.» Seevastu ei ole Austrias koolidesse sissesaamiseks konkursse. «Jah, ei ole rabelemist ega stressi. Kooli minnakse õppima ja see algab A, B, ja C-ga pihta.»

Pärast neljandat klassi peab aga otsustama, kas laps läheb edasi gümnaasiumi või põhikooli. «See on minu jaoks natuke absurdne olukord, sest nii väike laps ei ole võimeline otsustama. Otsuse teevad siiski ära vanemad, kes ei pruugi seda aga alati õigesti teha.» Nimelt võib Annely meelest mõne kehvema koolipoisi pea lahti minna alles üheksandas klassis.

Loe sellest, kuidas Annely Peebo jõule peab, Kroonika kodu-eri talvenumbrist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles