Miks mõned inimesed kardavad lõdvestuda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Arenenud ühiskondades on välja kujunenud nii, et töö leiab inimese üles ka siis, kui tööaeg on möödas ja olgugi, et sellises olukorras peaks puhkust kõrgelt hindama, selgub, et paljud inimesed ei tunne end lõdvaks lastes eriti hästi.

Põhjused, miks inimesed ei tunne end lõdvestudes mugavalt, on erinevad: mõnele ei meeldi rahulik hingamine ja lõdvenenud lihased, teised jällegi arvavad, et näevad lõdvestunult inetud välja. Inimesed kardavad, et neid peetakse laisaks, vahendab teadus.err.ee.

Õnneks on paljud tööandjad omandanud uued töökorralduslikud reeglid, mis näevad ette, et pärast tööpäeva lõppu ei tohi ühtki tööalast e-kirja saata. Ilmselt on igaüks meist märganud kolleegilt tulnud kirja, mis on saadetud tunde pärast südaööd ning oleme ehk mõttes kolleegi tema töökuse eest tunnustanud, kuid tegelikult on see halb – pikas perspektiivis sünnitab see tava hea asemel väsimust, stressi, kurbust ja vaesust.

Seetõttu tuleks pühade ajal anda lubadus jätta kolleegid paariks päevaks rahule ning loota, et nemad vastavad samaga, ja pere keskel lõdvestuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles