Neli põhjust, miks dieedid luhtuvad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Gelpi José Manuel / PantherMedia / Scanpix

Jaanuaris alustavad paljud dieedi pidamist, et suvehooajaks vormi saada. USA toitumis- ja kaalulangetuseksperdi Jessica Bartfieldi sõnul õnnestub vaid kahekümnel protsendil neist edukalt alla võtta ja tervislikku kehakaalu säilitada.

Zest kirjutab, et Bartfield on eristanud neli peamist põhjust, miks dieedipidamine ei õnnestu.

Viga: alahindad söödud kalorite hulka

Hoia hoolikalt silma peal sellel, kui palju kaloreid päeva jooksul sisse sööd. Pea toitumispäevikut ja kasuta söögi mõõtmiseks kasvõi mõõdutopse, kui silma järgi portsu suuruse hindamine tekitab raskusi. Väljas süües pead olema eriti hoolikas, sest restoranitoitud on sageli kaloririkkamad kui kodused road.

Viga: ülehindad oma aktiivsust ja põletatud kalorite hulka

Kiirenda oma ainevahetust sellega, et teed mõõdukat või tugevat trenni vähemalt 30 minutit enamikul nädalapäevadel. See ei pea olema midagi keerulist, võid ka lihtsalt rohkem ja kiiremini kõndida. Investeeri sammulugejasse ja eelista jala kõndimist auto või ühistranspordiga liikumisele. Lifti asemel käi trepist.

Viga: toidukordade halb ajastus

Selleks, et ainevahetus ei aeglustuks, peab organismis olema pidev glükoosi voog kogu päeva jooksul. Söö hommikusööki vähemalt tunni aja jooksul pärast ärkamist ning pärast seda võiks olla toidukord või vahepala iga kolme kuni nelja tunni takka.

Viga: vähene uni

Selleks, et kaal alaneks, peaksid kindlasti piisavalt magama. Uuringud on näidanud, et unepuuduse käes vaevlejate organismis on rohkem greliini. See on hormoon, mis tekitab isu just rasvaste ja süsivesikuterikka toidu järele. Kui sul on uinumisega raskusi, siis ära söö suurt sööki enne uneaega, sest see teeb keha ärksamaks ja annab üleliia energiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles