Milliseid küsimusi esimesel kohtingul küsida ja milliseid vältida?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hea esimese kohtingu jaoks on vaja mitut komponenti: õige koht, õiged riided, positiivne hoiak ja muidugi hea vestlus.

Oled uue kaaslasega kokku leppinud esimese kohtingu, seega raskem osa on juba läbi. Esimest kohtingut tuleks võtta nagu võimalust kogemusi saada - isegi, kui sa ei kohta oma unelmate meest, saad suhelda uue ja huvitava inimesega, kirjutab GalTime.

Millised on head esimese kohtingu küsimused?

Mis sulle oma töö juures meeldib?
Selle asemel, et küsida, mis tööd kaaslane teeb, uuri parem, miks ta seda teeb. Sel viisil saad aimu tema ambitsioonidest ja olemusest.

Pane tähele, kui ta mainib oma huvisid/hobisid ja uuri täpsemalt
Võimalik, et tutvusite mõne internetilehe kaudu, kus on iga inimese profiilis kirjas, mis talle meeldib. Ära jäta endast jälitaja muljet, kilgates «mulle meeldib ka jooksmine!», vaid lähene asjale veidi rahulikumalt: «Mulle meeldib uusi spordialasid proovida, aga siiani on mu lemmikuks ikkagi jooksmine. Kuidas sinuga lood on?»

Kas oled oma perega lähedane?
See on hea küsimus, sest paljastab kaaslase kohta nii mõndagi ja võib järgnevate teemadeni viia. Võite rääkida sugulastest, meenutada naljakaid lapsepõlve juhtumeid või kohti, kus kasvasite. Pea meeles küsida täpsustavaid küsimusi. Näiteks, kui kaaslane ütleb, et on oma õega lähedane, võid uurida, kui tihti nad kohtuvad, kui suur on nende vanusevahe jne.

Kas tahad proovida (veider toit menüüst)?
Esimesed kohtingud on ju omamoodi seiklused, seega miks mitte proovida midagi uut ja saada maitseelamusi.

Puuduta toimuvaid sündmusi
Kui lähenemas on suur püha, uuri, mida kaaslane teha plaanib. Kuid üks päevakajaline teema, mida soovitatakse vältida, on poliitika - see võib olla lõputu vestlus ja kui teie poliitilised vaated ei ühti, võite omakorda vaidlema hakata.

Ära satu paanikasse, kui sa midagi öelda/küsida ei oska
Aususega on võimalik ka võita - naera ja tunnista midagi stiilis: «Ma olen seda kohtingut kaua oodanud ja nüüd, kui see toimub, olen ma veidi närvis.»

Milliseid teemasid/küsimusi esimesel kohtingul vältida?

Ära kunagi kommenteeri ega tee ettepanekuid kaaslase kehaehituse või välimuse arvel.

Ära maini raha - see hõlmab palkasid, teie söökide hindu, kulutamisharjumusi või isegi riigivõlga.

Ära kunagi maini oma eksi. Endistest kallimatest räägite siis, kui olete juba pikemalt suhtes olnud.

Väldi väga tõsiseid teemasid (lahutus, võõrutusravi jne). Tõsised teemad jäägu hilisemaks ajaks, kuid see ei tähenda, et peaksid valetama. Lihtsalt esimene kohting võib olla liiga varajane aeg, mil isiklikku infot jagada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles