Üksteist valutut moodust kaalu langetamiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Alusta oma päeva, tarbides 100 kilokalorit vähem. Ära muretse, see on väike kogus kilokaloreid, mille puudumist sa ei märkagi, teisisõnu sa ei tunne nälga.

Portaal Yahoo! Shine annab üksteist nõuannet, kuidas menüüd muutes märkamatult kaalus kaotada.

Hommikusöök

1. Tee mahla «puhastust»

Joo hommikul klaas apelsini- või mõnda muud mahla. Veelgi parem, söö hommikuks üks apelsin või joo hoopis vett. Veele maitse lisamiseks võid orgaanilist mahla külmutada ja seejärel veeklaasi ühe või kaks mahlakuubikut lisada.

2. Muuda piima tarbimist

Joo väherasvast piima - rasvase piima ja väherasvase piima vahe on umbes 50 kilokalorit, seega eelista sellist piima, mis vähem kilokaloreid annab.

Lõuna

1. Piira majoneesi tarbimist

Võileivabaarid armastavad kasutada majoneesi, sest see on hea «võileivaliim». Kuid eelista majoneesile sinepit, sest see on vähem rasvane kui majonees.

2. Eelista tervislikumaid võileibu

Kui oled lõuna ajal võileivasööja, ära võta saia, vaid leivaga valmistatud võileib. Sel viisil vähendad oma menüüs kilokaloreid 100 või isegi 200 võrra. Tee seda iga päev ja peagi märkad, kuidas rasv su kõhult hakkab vähenema.

Vahepala

1. Vähenda koore ja suhkru lisamist kohvile

Sa ei pea kohvijoomisest loobuma, aga kui lisad kohvile alati koort ja suhkrut, peaksid oma harjumusi veidi muutma. Kui sa pole suuteline koorest ja suhkrut täielikult loobuma, vähenda aegamisi nende koguseid.

Õhtusöök

1. Limiteeri õli kasutamist

Kui tahad perele õhtuks köögivilju valmistada, siis ära valmista neid õliga pannil, vaid pigem keeda või auruta. Üks supilusikas õli sisaldab 120 kilokalorit.

2. Vabane pastasõltuvusest

Probleem pasta söömisel ei seisne tingimata pastas endas, vaid pigem selles koguses, mida sa sööd. Kui oled suur pastasõber, siis valmista pasta juurde tomatikastet, mitte koorekastet, sest tomatikastmes on vähem kilokaloreid.

3. Eelista köögivilju kartulile-riisile

Küpsetatud kartul ja riis on paljude õhtusöögilaudade lahutamatud komponendid, aga kui muretsed oma vöökoha pärast, eelista pigem köögivilju. Toitumiseksperdid soovitavad kilokaloreid omandada pigem nendest köögiviljadest, mis pole niivõrd tärkliserikkad, kui seda on kartul.

Restoranis

1. Loobu salatikastmest

Restoranides pannakse salatitele peaaegu alati salatikastet. Probleem seisneb aga selles, et salatikastmes peitub palju kilokaloreid. Kilokaloreid annavad ka salatitesse lisatud pähklid.

2. Tõsta klaas oma tervise auks

Tee pole ainus tervislik jook, on ka mitmeid alkohoolseid jooke, mis võivad tervisele hästi mõjuda, kui neid mõistlikus koguses tarbida. Pea meeles, et üks shot'i-klaas alkoholi annab umbes 100 kilokalorit. Kui sellele lisada veel umbes kuus ühikut puuviljamahla, annab su jook ligikaudu 190 kilokalorit. Selle asemel võta klaasike veini, mis annab umbes 80 kilokalorit.

3. Hoia leivakorvist eemale

On raske vältida leivakorvi, mis maagiliselt õhtusöögi alguses lauale ilmub. Aga kui liiga palju leiba-saia sööd, pead hiljem selle eest ka maksma. Lisaks annab kilokaloreid ka või, mida neile määrid. Kui sa ei taha, et sul kiusatus tekiks, siis palu kelneril saiakorv koos söögiga tuua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles