Parim paik ärilõunaks

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrei Chertkov

Seda, et ühes heas Tallinna restoranis pakutakse kolme­käigulist lõunat üheksa euro eest, ei taha esimese hooga uskudagi. Kuid Alter Egos see just nii on.
 


Muidugi, lõunapakkumiste soodne hind – üheksa-kümme eurot kolme toidukäigu eest – pole ainus, mis Rotermanni kvartalisse Alter Egosse lõunakohtumist kokku leppima tõmbab. Sealsed road on imemaitsvad ja õrnmahlakas kitsejuustu-tomatikook paneb seniajani suud vesistama, ütleb varasem söömiskogemus.

 Liiati vaigistab Alter Ego vahemerelise varjundiga köök, eriti selle kaldumine Barcelona-Kataloonia poole, mu igatsust päikeselinna  Barcelona ja selle lõunamaise toidu järele. Jah, ei saa salata, et ka sealsete hindade järele, sest samasugused päevapakkumised on Barcelona söögikohtades pigem reegel kui erand.

Ja kui veel tasahilju silmitseda, kuidas koha noor peremees, Barcelonast pärit Juan Borras kundedega väsimatult askeldab, tekib vägisi déjà vu tunne, nagu oleks tõpoolest sattunud mööda tolle Vahemere-äärse pulbitseva suurlinna moodsasse restorani.

Igatahes tunneme, et oleme oodatud, kui südapäeval selle uksest sisse astume. Ning see ärilõuna menüü ... Ei ole nii, et 8,95 euro eest on üks range valik – nii eel-, pea- kui ka magusrooga on kolme varianti.

Alustuseks tuuakse lauda värsked saiaviilud, mida võib aroomikasse Hispaania oliiviõlisse kasta. Et eelistame taimetoitu, valime peakoka koduse päevasupi – sel päeval kõrvitsasupp. Pearoaks saab sinihallitusjuustukastmega üleküpsetatud baklažaanilasanje, magusaks kama-juustukook karamelliseeritud kirssidega. No tahaks ju norida, kuid ei ole, mille kallal norida!

Eriti vaimustab lopsakalt tomatine lasanje, kus kõik kihid ja maitsed mõnusalt üheks sulavad. Kes tahab, võib enesele kokku sättida ka toekama lõuna: näiteks kanamaksapatee vaarikakastmega, seakülje burgeri ahjukartuliga ja friteeritud Brie juustu karamelliseeritud sibulaga.

Võtke ka veini, sest restorani klaasikambri veiniriiulitel leidub haruldusi, mida pererahvas toob ise Hispaania väikestelt veinimajadelt ja Eestis mujalt ei leia.

Menüüst

Kolmekäigulised ärilõunad kl 12–15 9–10 eurot

Praetud kanamaks 5,40 eurot

Külm supp gazpacho 5,50 eurot

Soolas küpsetatud kuldmerikoger 17,50 eurot

Küpsetatud lamba õlg 18 eurot

Veinis pošeeritud pirn 6 eurot

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles