Õpilasfirma valmistab põnevaid juuksekette

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Ajakiri Iluguru kirjutab, et Kohila Gümnaasiumis tegutseb neljast ettevõtlikust neiust koosnev õpilasfirma, mis toodab omapäraseid juuksekette.

Kuidas tekkis idee luua õpilasfirma, mis pakub just juuksekette?

Kõik sai alguse sellest, et meil oli koolis võimalik valida valikaineks õpilasfirma  loomine.

Rääkisime sellest vahetunnis ning otsustasime kahe klassiõe ja kahe paralleelklassiõega, et hakkame seda üheskoos tegema. Edasi läksime kohvikusse arutama, mida võiks meie õpilasfirma pakkuda, kuni üks meist hakkas kirjeldama eBays nähtud patsi- ja juuksekette.

Guugeldasime natuke veel sõna «juuksekett» ka inglise keeles ning leidsime ühe Ameerika tüdruku blogi, kes tegi peavõru-kette. See oli väga põnev ning nii otsustasimegi, et just selliseid tooteid me pakkuma hakkamegi.

Midagi väga keerulist seoses õpilasfirma loomisega pole ette tulnud. Alguses oli väga palju muret materjali leidmisega - olime juba päris paanikas, kuid lõpuks leidsime selle ühe poe, kust saime kõike, mida vaja.

Kuna me ei olnud varem väga omavahel suhelnud, siis kartsime natuke ka seda, et võib-olla ei hakka õpilasfirma toimima. Kuid praeguseks, oleme me ikka väga head sõbrad ning saame omavahel hästi läbi. Loomulikult tuleb ette ka lahkarvamusi, aga alati oleme osanud need ära lahendada.

Ainuke, mis rohkem vaeva nõuab, on toodete valmistamine ning ka laadad, kus tooteid müüme. Peab oskama nii inimeste poole pöörduda kui ka hästi müüa.

Samas pole meil kordagi tulnud ette probleeme inimestega suhtlemisel. Kõik meie õpilasfirmas on väga toredad ja jutukad tüdrukud ning kõik teevad oma tööd hinge ja suure rõõmuga.

Kuid kuidas suhtuvad tänapäeva noored isetehtud asjadesse?

Võib öelda, et on inimesi, kes vaatavad suure imestuse ja rõõmuga ise disainitud asju ja tooteid. Kuid leidub ka neid, kes pigem eelistavad selliseid suure firma tooteid ning näiteks mõne õpilasfirma tehtud nikerdised ei tule neile kõne allagi.

Tegelikult peaks iga inimene ikkagi ostma endale seda, mis eelkõige talle endale meeldib ja millega ta ennast mugavalt tunneb. Samas ei ole midagi halba moetrendide järgimisel ning samuti ka selles, kui sinna ise midagi põnevat juurde lisatakse. Näiteks juukseketi!

Kas need juukseketid hakkavad ka ise oma elu elama või kaovad ajaloohõlma koos kooli lõpetamisega?

Meie ikka mõtleme suurelt ja loodame, et meil hakkab hästi minema ning saame arendada ja suurendada meie valikut. Unistame veel ka sellest, et kunagi on meie tooted saadaval välismaiste poodide riiulitel. Seega, me loodame väga, et kõik läheb hästi ning me võime seda firmat veel kaua aega edasi teha.

Juuksekette saab uudistada ja osta õpilasfirmade laadal, mis toimub 9.veebruaril, 12.00-17.00 Kristiine keskuses. Seda korraldab JA Eesti ning kohale tuleb üle 120 õpilasfirma, sealhulgas ka Moldovast, Rootsis ning Norrast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles