Põhjuseid, miks oma suhtestaatus tuleks hoida saladuses

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotsiaalvõrgustikud on väga head vahendid, kuidas oma sõprade-tuttavatega ühenduses olla ja jagada fotosid, aga kui palju on normaalne jagada?

Suhteportaal YourTango toob välja põhjused, miks suhtestaatus tuleks hoida enda teada.

Sa ei taha, et teised inimesed end su suhtesse või eraellu segaks

Parim võimalus, kuidas suhe saaks kahe inimese vahel tervisliku tuleviku poole areneda, on jätta pisiasjad ja suhtestaatus enda teada ning jagada neid vaid lähedaste inimestega. Kui jagad oma suhtestaatust kõigi Facebooki sõpradega, hakatakse asja kommenteerima ja huvi tundma ning värske suhte puhul võib see asja vaid keerulisemaks muuta.

Ühepoolne suhtestaatuse avaldamine avaldab teisele inimesele liigselt survet

Võib-olla pole te omavahel arutanud, kuidas oma suhe avalikustada, kuid üks osapool on liialt kärsitu ning märgib sotsiaalvõrgustikus oma suhtestaatuse ära. See avaldab aga liigselt survet teisele inimesele ja võib suhte proovile panna.

Lahkuminek muutub keerulisemaks

Lahkuminek muutub tunduvalt keerulisemaks, kui terve sotsiaalvõrgustik su suhtel silma peal hoiab. Lahkuminek teeb haiget ja kui muudad Facebookis oma suhtestaatust, raputab vaid soola haavale.

Oled tüdinud, et su armuelu kritiseeritakse

Facebook pole su päevik ega isiklik vestlus sõbrannadega. See on valjuhääldi, mida kuulevad su kolleegid, endised koolikaaslased ja sugulased. Mitte kõik ei pruugi toimuvat ega sind mõista. Kui oled üks neist inimestest, kes alalõpmata oma suhtestaatust muudab, võid saada tahtmatult negatiivset tähelepanu, sest teised mõistavad sellist käitumist hukka.

Sa ei taha, et uudishimulik eks liigselt pärima hakkaks

Tahad välistada kõik võimalused, kuidas eks end taas sinu ellu saaks segada? Siis ära eksponeeri oma uut suhet sotsiaalvõrgustikus. Isegi, kui eks pole sinu kontaktide hulgas, on teil tõenäoliselt ühiseid sõpru ja mahlakad uudised levivad kiirelt.

Vanemad võivad liiga pealetükkivaks muutuda

Kas su vanemad on huvi tundnud, millal sa abielluda kavatsed või kas sul on uus partner? Kui märgid, et oled suhtes, võivad vanemad sellest valesti aru saada ja lisaküsimusi esitama hakata. Isegi, kui su vanemad pole Facebooki kasutajad, saavad nad sellest teada... kiiresti.

Kui su sotsiaalvõrgustiku profiil on mõeldud vaid professionaalseks suhtluseks, hoia suhe sealt eemal

Kui sa kasutad Facebooki vaid tööasjade ajamiseks, ära märgi sinna oma suhtestaatust. Jää professionaalseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles