Valmistume vabariigi aastapäevaks: kergeid suupisteid linnulihast

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsukana-õunaremulaad
Suitsukana-õunaremulaad Foto: Ants Uustalu

Rannamõisa kokk Ants Uustalu soovitab vabariigi aastapäeval lauale panna kergeid suupisteid linnulihast, mille valmistamine pole sugugi keerukas.

Mee-kanavardad sidrunikastmega

2 tk kanakintsuliha

1 spl mett

½ sidrunit

4 spl maitsestamata jogurtit

Toiduõli

Soola, pipart

Lõika kanakintsuliha pooleks ja pane kaussi, maitsesta. Sulata mesi ja vala juurde natukene õli. Topi kanakintsuliha vardasse ja pane ahju, küpseta 190c juures 5 minutit. Vahepeal riivi ja pigista sidrunimahl jogurti sisse ja maitsesta soola, pipraga. Serveeri koos ahjust tulnud kanavarrastega.

Suitsukana-õunaremulaad

1 tk suitsukanakoiba

1 tk  hapum õun

100 g juursellerit

3 spl majoneesi

Lehtpeterselli

Värsket sidrunimahla

Soola, pipart

Koori õun ja puhasta seemnetest, riivi kaussi. Koori juurseller ja riivi õunte juurde. Eemalda kanakoival nahk ja luu ning tükelda liha ribadeks ja tõsta õunte juurde. Lisa majonees, sidrunimahl ja tükeldatud lehtpetersell. Serveeri koos musta leivaga.

Toorsuitsu kalkunisink, kitsepiimavõiga praetud saia ja maapirniõhikutega

4 viilu toorsuitsu sinki

2 keskmine maapirn

1 saiaviil

30 g kitsepiimavõid

Õli

Soola

Kuumuta õli potis ja friteeri maapirni õhukesed viilud õlis. Tõsta õlist välja ja nõruta majapidamispaberil, raputa peale ka soola. Lõika vormiga saiast välja kujud ja prae kitsepiimavõis kuldpruuniks. Tõsta praetud saiale toorsuitsusink ja maapirniõhikud.

Rosmariini ja riivleivaga kalkunilihapallid

1 rosmariinioks

4 spl riivleiba

100 g tükeldatud kalkunikintsuliha

1 munakollane

Soola, pipart

Tükelda värske rosmariin peeneks ja sega riivleivaga (parem, kui riivleib on ise tehtud). Sega muna ja kalkuniliha kokku, maitsesta ja veereta ilusad pallid. Lihapallid omakorda veereta riivleivas ja pane ahju. Küpseta 180c juures 5 minutit.

Kana-köögivilja ahjupirukas

50 g rohelist hernest

50 g suvikõrvitsat

50 g porgandit

20 g sibulat

30 ml vahukoort

100 g kanahakkliha

100 g nisujahu

30 g searasva

50 ml vett

Soola, pipart

Prae tükeldatud sibul, porgand ja suvikõrvits pannile koos hakklihaga. Pane juurde herned ja natukene vahukoort. Maitsesta.

Aja vesi keema ja sulata searasv seal sees. Vala vedelik nisujahu sisse ja sega ühtlaseks massiks. Rulli taigen lahti kui mass on veel soe ja lõika vormiga vastav kuju välja. Tõsta hakklihamass sobivasse nõusse ja pane peale taigen. Küpseta ahjus 180c juures kuni taigen on kuldpruun.

Jätku leiba!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles