Naistepäeva meigieksperiment – kuidas end kiiresti särama lüüa?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Herodes pesamunaga
Kristina Herodes pesamunaga Foto: Jelena Rudi

Ilus olemine võtab aega. Ja jumestamine on keeruline. Vähemalt arvab nii suurem osa naisi. Milline rõõm on naistepäev puhul need arvamused ümber lükata ja tõestada – enda veidike kaunimaks muutmine pole üldse raske ega aeganõudev!

Korraldasime sõbranna Kristina Herodesega eksperimendi, kas on võimalik end ise kiiresti ilusaks teha olles kodus koos kolme pisikese lapsega, iga minut on arvel ja abiks üksnes meigiraamat «Jumestusjutud». Tuleb välja, et väga hästi!

«Elu pisikestega on nii kiire, et jumestamine tundub teinekord küll olevat liigne luksus,» tunnistab Kristina. «Aga kui see aeg endale võtta, siis oh imet – tuju tõuseb ja nagu imeväel jõuab pärast isegi rohkem ära teha. Naistel on vist kaasasündinud vajadus välja näha natuke parem, kui see päris looduslik öko-möko välimus on. Meik on selleks nii hea võimalus, miks mitte sellest rõõmu tunda?»

Kristina tegi meiki sellistes tingimustes – ühekuune Õnne oli traksidega süles ja kaks suuremat põnni sõid parasjagu putru. Rõõmsad hõiked stiilis: «Veel piima!» ja «Ott teeb nägusid, see solvab mind!» aitasid keskendumisele kaasa. Aeg-ajalt pistis mõni veidi üle meetri pikk abiline nina peegli juurde ja kommenteeris, mis tema tulemusest arvab. Koos imearmsate segajatega võttis jumestamine aega 20 minutit.

Käiku läks hulk kiireid nippe meigiraamatust «Jumestusjutud». Eriti ruttu saab hakkama siis, kui valida välja konkreetne teema ja jälgida samm sammult soovitusi – näiteks kodune glamuur, sportlik meik ja värske päevameik aitavad mõne minutiga ilusaks saada. Aga kui on isu suurema glamuuri järele? Naistepäev on ju ometi pidu! Diivameik ja fotomeik on heaks abiliseks. Ning kui mõni nipp veel käpas pole, aitab hädast välja põhjalik meigikool. Ajapuuduses emme saab end ruttu ilusamaks mukkida vaid 7 kiire liigutusega:

1.      Õhuline põhi – kaasaja meigitrikk on valgust peegeldada, mitte nahka paksult pahteldada. Valgustpeegeldava koostisega toonijat, meigialuskreemi või BB-kreemi on imelihtne kasutada – kiirelt sõrmedega peale ja ongi juba ilusam nägu ees.

2.      Silmaalused – need vajavad kindlasti peitmist. Eriti siis, kui tita öösiti ööklubi peab ja uneaega väga vähe. Hea abimees on selleks valguspliiats, mida tuleb kanda täpselt sinna, kus tõesti vari on. Tupsuta sõrmega paika.

3.      Kulmud – kiireim vahend on kulmutušš, mis nii toonib kui vormib loomuliku kulmukaare. Pintsli ja mati lauvärviga on õnnestumine samuti lihtne. Kulmude joonistamist tasub siiski õppida ja harjutada, kulmu alguspunkt, laius, kõrgus – et asi lihtsaks teha, on teemale raamatus pühendatud lausa eraldi peatükk.

4.      Silmade varjutus. Silmad saab ruttu ruumiliseks ja ilmekaks kasutades kolme tooni – heledat, keskmist ja tumedat. Heledast alusta – see läheb hops! üle kogu lau. Seejärel joonista keskmisega välja kulmuluu. NB! Kuna see on loomuliku varju koht, saad parima tulemuse matte toone kasutades. Sama tooni kanna ka alumiste ripsmete alla, et silm pehmelt piiritleda. Kõige tumedam toon on varjutamiseks –hajuta ripsmepiir ülal ja all silma välisnurgas ning joonista V-tähe kujuliselt välja silma välisnurk.

5.      Lainerijoon. Sellele läheb veidike rohkem aega, sest tarvis on täpsust ja tähelepanu, aga lainerijoon teeb silma ka palju ilmekamaks ja toob igasse päeva glamuuri. Tee joon lõikude kaupa, nii on lihtsam ning toeta küünarnukk lauale kui käsi väriseb. Joon peab olema täpselt ripsmete sees ja hästi peen. Lisa ripsmetušš.

6.      Põsed ja huuled. Lihtsaima põsepuna saab huulepulgaga – naerata ja kanna kõrgeimale kohale ning hajuta sõrmega. Sama pulgaga võib toonida huuled ja valmis. Ruumilise huule saad joonistades suu välja ja värvides servad tumedama tooniga, keskele võid aga kanda heledamat pulka – näiteks sedasama kerget roosat, mida põsele.

7.      Kui tahad matimat tulemust, siis lisa tibake mineraalpuudrit ja ongi valmis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles