Hirmkallist «imekreemist» tekkisid näkku imelikud punnid

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Kallid kreemid ei pruugi alati näonahale mõjuda nii, nagu naine seda sooviks ja ka toote hinna tõttu eeldaks. Gerli Vaher koges seda omal nahal ja soovis läbielatut ka teistega jagada.

Gerli soovis ülikoolis käimise kõrvale tööd leida. Talle jäi silma ilukonsultandi koht ilusalongis, kus pakutakse uudset Desheli kosmeetikat. «Koolitus pidi kestma nädala,» kirjutab ta oma blogipostituses. «Esmaspäeval astus meid sisse neli noort kena näonahaga naist, kellele räägiti motiveerivast palgasüsteemist ning imesid tegevast kosmeetikast. Olles oma hingelt realist ning igat asja kahtlustan, ei hakanud asja väga tõsiselt uskuma. Ometigi otsustasin ennast ka teisipäevasel koolitusel näidata.»

Üks töösoovijatest oli teisipäevaks juba loobunud, kolmapäeval kadus teinegi. Neljapäevaks olid alles jäänud vaid Gerli ja tema sõbranna, kes pidid teineteise peal näohooldust praktiseerima, hõõrudes selleks nahale omas järjekorras kümmet erinevat kreemi.

«Hormoonide vaba, tekitab nahas ise kollageeni (mistõttu kortsud kaovad), kaotab mustad silmaalused, 97 protsenti allergiavaba (kusjuures tehti ka allergiatesti), sobib igale näotüübile, looduslik, võitleb akne vastu esimesest korrast... ja mustmiljon kiidusõna veel,» loetleb Gerli Desheli kosmeetika imekspandavaid omadusi. «Reede hommikul, kui pidin minema lõpueksamile, et saada siis ise luba seda 1200-eurolist imekohvrikest müüa ja tutvustada, ootas mind peegli ees õõvastav üllatus. Ja alles ma hõiskasin, et aknega on ühelpool!»

Poole nädalaga on Gerli näonahk veel hullemaks läinud, lisaks ajab nägu nüüd ka nahka. «Ilma meigita näen välja nagu söömishäiretega pubekas, kellel kogu tasakaalutus lööb näonaha kaudu välja,» kurdab ta ja soovitab teistel «imekreeme» vältida. «Meikige end vähem, sööge ja magage korralikult, käige palju väljas ja säilitage parem positiivne ellusuhtumine. Võite kindlad olla, et kortsud ja mustad silmaalused pole pooltki nii suur mure. Ja kui on, siis vajate spetsialisti abi, mitte vene võlukreeme.»

Gerli oletab, et võib-olla on ta enda tervisega midagi korrast ära, kuid sellisel juhul on tegu väga kummalise kokkulangevusega. Seda enam, et ka sõbranna näonahk reageeris nahahooldusele halvasti ja temagi näole tekkisid punnid.

Naha reaktsioon kosmeetikale

OÜ Iluart Desheli esindaja Irena Unukaineni sõnul on tegemist ravikosmeetikaga, mis tegeleb naha probleemide parandamisega. «Esmasel kasutamisel võib nahk anda tagasilööke – punetada, ketendada, kiheleda, kipitada. Selline naha käitumine on paranemise protsessis tavaline. Sarnaselt olukorrale kui arstid määravad ravi, siis tihti ravi alguses haigus ägeneb, seejärel toimub paranemine,» selgitab Unukainen.

Desheli esindaja selgitusel tehakse koolitusel alati allergiatest enne, kui hakatakse nahal tooteid kasutama. «Kuna preili Gerli Vaher ei ole pöördunud oma murega meie poole ja me ei ole tema nahka näinud, siis on raske kirjeldatu põhjal anda ühest hinnangut.» Piltidel nähtu põhjal oletab Unukainen, et tegu on nii-öelda naha ületoitmisega ja noor nahk on nõnda reageerinud kosmeetikale ebapuhtuste ja ketendamisega.

«Taolisi «ületoitmise» reaktsioone võib tihti tekkida, kui kasutatakse professionaalseid kosmeetikavahendeid intensiivsemalt,» märgib Unukainen. «Kosmeetikakoolide õpilased tunnevad oma nahal sarnaseid reaktsioone sageli, kui praktika käigus iga päev harjutatakse üksteise peal tegema erinevaid näohooldusi erinevate kosmeetiliste vahenditega. Reaktsioonid kaovad, kui kosmeetikat kasutada mõõdukalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles