Noor moelooja Kaidi Kuur esitleb boheemlaslikku kevadsuvist kollektsiooni

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Modell: Karmen Armus (EMA)
Meik: Mariliis Mengel
Soeng: Liisa Pohjala
Modell: Karmen Armus (EMA) Meik: Mariliis Mengel Soeng: Liisa Pohjala Foto: Janne Luigla

Kaidi Kuur esitleb täna, 12. aprillil kell 18 moepoes ZERO° (Veerenni 24, Baltika kvartali sisehoov) enda 2013 kevadsuvist boheemlasliku alatooniga kollektsiooni «Free Soul Frida».

Värske kollektsiooni märksõnadeks on muretus, vabadus ja triibulised kangad. Inspiratsiooni on Kaidi Kuur ammutanud Mehhiko kunstist ja kunstnik Frida Kahlost, hargipitsist ning boheemlusest.

Kevadsuvised rõivad on looduslähedased nii stiililt kui ka kangastelt. Kasutatud on siidi ja puuvilla - käsitööna valmistatud heegeldatud rõivad õhkavad suvisest soojusest. Rohkelt on kasutatud ka naturaalset valget tooni, mida on ideaalne miksida erinevate värvipaleti värvidega, näiteks punase, lilla, oranži, rohelise ja sinisega.

Algselt soovis Kaidi enda kollektsioonis kasutada kootud kangaid, kuid soovitud lõngade leidmine osutus eeldatust keerulisemaks. Seetõttu hakkas noor rõivadisainer otsima alternatiive ja leidiski, et heegeldamisega on võimalik teostada sama ideed ning nägemust.

«Põhjalikuma uurimise käigus avastasin hargipitsi ning see köitis mind. Proovisin erinevaid meetodeid selle teostamiseks ja leidsin täiesti uue huvitava maailma enda jaoks,» valgustab Kaidi Kuur uue kollektsiooni valmimise tagamaid.  Kuigi hargipits on käsitöös üsna populaarne, siis kasutab Kaidi seda uues võtmes. Teostamine on küll aeganõudev, kuid tulemus on seda väärt. Hargipitsi on Kaidi rõivastes kombineeritud erinevate lõngadega ning heegeldatud kokku nii figuuri järgi kui ka vabamasse vormi. See liibub ümber keha ning samas vormub keha järgi ideaalsesse kujusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles