Arst Peep Põdder: mees hakkab kaalujälgimisele mõtlema alles siis, kui tervis käest läheb

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva haigla juhataja Peep Põdder.
Jõgeva haigla juhataja Peep Põdder. Foto: Margus Ansu

Jõgeva haigla peaarst Peep Põdder rääkis Õhtulehele, et teab kui raske on mehel pärast kaalulangust tervislikku kaalu säilitada – neli aastat tagasi kuue kuuga 40 kilo kaotanud mees on viimase kahe aastaga ligi 20 kilo taas kosunud.

Kui heas vormis aktiivne mees vajab iga päev 2600-2800 kilokalorit, siis dieedipidamiseks soovitab Põdder kogust 1000 võrra vähendada ehk pidada tüüpilist suhkruhaige dieeti. Arsti meelest on meestel suure vaevaga saavutatud kaalunumbri säilitamine raske eelkõige stressi pärast, mida maandatakse söömise ja alkoholi joomisega. «Stressis naisel on lihtsam pingeid maandada – ta pihib oma hingehädast sõbrannale, leiab omale armukese, pühendub hobile, teeb uue soengu või lõhub köögis mõne taldriku,» arvab Põdder, kelle sõnul mees elab oma pinged sissepoole, et mitte peret ja sõpru oma muredega koormata.

Jõgeva arsti sõnul hakkab naine tavaliselt kaalu langetama sõbranna vihjete peale, kuid mees hakkab sellele mõtlema alles siis, kui tervis käest läheb. Põdderi selgitusel peaks kaalu vähendamisele ja trennile mõtlema mees, kes hakkab trepist käies hingeldama, kelle ka kergem füüsiline töö ajab higistama ning kelle naine on seksides temast aktiivsem. «Erinevalt naistest ei muretse mehed oma figuuri pärast, vaid läbilöögivõime pärast – see ei ole kehakaaluga seotud, ikka rohkem oleneb sellest, mis peas on,» usub arst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles