Südamlik video: naised ei tea, kui ilusad nad tegelikult on

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Naised kritiseerivad enda välimust ise kõige karmimalt. Kõigest 4 protsenti naistest peab end tõeliselt ilusaks. Dove tegi väikese eksperimendi, et näidata naistele, kui kaunina teised neid näevad.

Kohtuekspertiisi kunstnik Gil Zamora õppis 1993. aastal FBI akadeemias kirjelduste põhjal portreesid joonistama ning töötas aastatel 1995-2011 São José politseiprefektuuris.

Eksperimendis osalenud naised ei teadnud, mis toimub. Suures laohoones istusid nad kardina taga ja said alles kunstniku küsimuste järel aru, et neid joonistatakse.

Ootamatult pidid naised ennast kirjeldama. Huvitaval kombel keskendusid nad negatiivsele ja tõid enda iseloomustamiseks välja eelkõige kortse, sünnimärke, arme.

Kunstnik ei näinud naisi ka pärast neist sketši tegemist. Seejärel kohtus ta aga inimesega, kes oli joonistatud naisi näinud ning joonistas kõrvalseisjate kirjelduste põhjal uued pildid. Võõras inimene tõi kirjeldamiseks välja pigem positiivseid omadusi, kiites ilusaid näojooni ja säravaid silmi.

Suur oli naiste üllatus kui kunstnik näitas neile kahte erinevat pilti: üks oli tehtud nende enda kirjelduste põhjal, teine aga võõra nägemuse kaudu.

Miks arvavad naised endast nii halvasti? Vaata videot allpool! Mis tundeid see Sinus tekitab?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles