Maiusta vahukoorese linnumaksapasteediga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Merrit Kiho

MerMeri kodurestorani perenaine Merrit Kiho kutsub maiustama pasteediga.

Alljärgnev pasteediretsept kinnitab mõttetarkust «lihtsuses peitub võlu». Olen aegade jooksul katsetanud erinevaid linnumaksapasteete, küll lisanud sinna porgandeid, küüslauku, varssellerit, sibulat, seeni,  igasugu vürtse. Siis aga tekkis mõte kõik lisandid ära jätta ja vaadata, mis saab. Sai hää!

Lihtne pasteet

•    500 g kana- või pardimaksa (sobib ka külmutatud variant, millel lase külmkapis rahulikult ära sulada)

•    50 g võid

•    0,5 dl madeirat (selle puudumisel võid katsetada valge portveiniga)

•    väike pakk (u 2 dl) vahukoort

•    soola, musta pipart

Pool tunnikest enne praadimist tõsta maks külmkapist välja ootele.

Aja pann keskmisel kuumusel tuliseks, sulata või ja prae maksa mõlemalt poolt 1–2 minutit, lisa madeira, lase keema tõusta, lisa vahukoor, alanda kuumust ja lase maksal veel mõned minutid kooresegus podiseda.

Maitsesta soola-pipraga ja peenesta saadus köögikombainis või blenderis.

Ei tasu ehmatada, kui pasteet esmalt kahtlaselt vedel tundub, lase tal jahtuda ja hoia mõned tunnid külmkapis. Tulemus on siidjas.

Meie oleme vorminud pasteedist ka pallikesi ja veeretanud neid mooni- ja seesamiseemnete segus. Kaunistuseks lisa soovi korral rosinaid, mida oled mõned päevad madeiras või portveinis marineerinud.

Vaata ka, mida kirjutab meie koer Hummer – abikelnerhummer.blogspot.com/

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles