Kas viljatus on vaid naiste mure?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tohter Olaf, 9. saade
Tohter Olaf, 9. saade Foto: Marion Pettai / Kanal 2

Täna kell 20.30 on Kanal 2 eetris selle hooaja viimane «Tohter Olaf». Meditsiiniteemalises saates räägib Olaf Suuder mehega, kes oskas oma elukvaliteedi juures oodata kõike muud kui viljatust.

Soovitud laste saamisega on probleeme umbes kümnel protsendil Eesti peredest. Kolmandikul juhtudest on probleem naises, kolmandikul juhtudel on probleemiks meeste madal viljakus ja kolmadikel juhtudest on mureks mõlema osapoole haigused. Täna keskendume meeste viljatusele. Mis seda põhjustab? Kui suur on see probleem Eestis? Kui paljusid ja mis etapis on võimalik aidata? Olaf Suuderiga räägib sel teemal Tartu ülikooli meestekliiniku meestearst doktor Margus Punab.

Küüned on tervise peegel. Mida sinu küüned näitavad sinu tervise kohta? Mis võib viidata varjatud haigustele? Jalgpallur Kaur Rannap räägib, kuidas elavad ühe jalgpalluri varbaküüned ja mida korduv pallitagumine nendega teeb. Küüntest ja nendega kaasnevatest muredest räägib Ida-Tallinna Keskhaigla dermatoveneroloog doktor Pille Konno!

Ka korrast ära vererõhk on tõsine probleem. Et veri liiguks südamest kopsudesse ja soontesse, on vaja veresoontes teatud tugevusega rõhku. Kuidas oma vererõhul silma peal hoida? Vererõhust aitab sotti saada Südameapteegi proviisor Marika Lätt.

Põnev ja hariv «Tohter Olaf» on Kanal 2s juba täna kell 20.30, kohe pärast «Ärapanijat».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles