Arstid hoiatavad: populaarsete ripsmepikendustega võivad kaasneda ohtlikud terviseriskid

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eksperdid hoiatavad, et kunstripsmepikenduste paigaldamisel kasutatavad liimid võivad põhjustada infektsiooni, allergilist reaktsiooni ja ka pärisripsmete väljalangemist.

Consumer Reports võttis uurimise alla kunstripsmed, mis paigaldatakse liimi abil ükshaaval kliendi ripsmetele, et muuta ripsmed pikemaks ja paksemaks. Arstid, kellega konsulteeriti, tõid välja, et ripsmete paigaldamiseks kasutavad paljud ilusalongid liime, mis sisaldavad formaldehüüdi. See võib põhjustada allergilist reaktsiooni, vahendab Daily Mail.

Doktor Neda Shamie Doheny silmainstituudist sõnas, et silma sarvkest on nõnda õrn, et sellele võivad ohtlikuks osutuda nii kergemadki kokkupuuted kemikaalidega kui ka armistumine, ärritus ja infektsioon.

Doktor Philip R. Rizzuto lisas, et isegi kui naisel pole formaldehüüdi vastu allergiat, siis võivad kunstripsmed põhjustada madaroosi (ripsmete väljalangemist). Rizzuto sõnul pöördub silmaarstide poole üha enam naisi, kelle probleemid on seotud kunstripsmepikendustega.

Ekspertide sõnul võib kunstripsmete küljes olla ka baktereid ja mustust, mis suurendavad infektsiooniriski. Consumer Reports rõhutas ka seda, et kunstripsmetepikenduste korduvkasutamine võib esile kutsuda alopeetsiat, mis tähendab, et karvatüvele osutatud liigse pinge tõttu kukub karv välja. See kahjustab omakorda karvanääpsu ning karvakasv võib pidurduda või sootuks lakata. Korrektselt paigaldatud ripsmepikendused on aga ohutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles