Lapsesuu: lõbusad ütlemised, vol 2

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seoses emadepäevaga kutsusime lugejaid üles saatma meile naljakaid lauseid, mida nad oma laste suust on kuulnud. Kirju tuli niivõrd palju, et avaldame parimad neist mitmes osas. Siin on teine kogum lõbusaid ütlemisi pisikestelt sõnaseppadelt.

Kasvataja andis lastele rühmas töö kätte ja küsis, kas lapsed tulevad selle ülesandega toime.

«Mul ei ole toimet!» teatas vastuseks pisike Keitlyn.

***

Ema tahtis 4-aastasele lapsele nalja teha, aga laps sai sellele pihta. Laps hakkas naerma ja ütles: «Ah, tahtsid mind hanepidi vedada jah?»

***

Vanemad jalutavad 2 aasta ja 2 kuu vanuse lapsega linnas, laps on mehe süles. Järsku hakkas tüdrukutirts jonnima ja mees pani lapse maha. Laps teatas selle peale: «Ära mängi lolli, võta mind sülle!»

***

«Mina tahan ka seda toorest toitu!» (2,5-aastane Andra kartulisalati tegemise ajal)
*
Tütarlaps lükkab poes lipuga käru. Möödub autokärust, milles istub väike poiss. Korraga teatab tüdruk ootamatult: «Tuled peale, tatikas!» Poiss jääb tüdrukule suu lahti järgi vaatama. (Andra, 4-aastane)

***

Olles eelnevalt näinud noorema õe imetamist, võtab plikatirts kõhu paljaks, paneb nuku naba juurde ja ütleb: «Söö putru!» (Helena, 1,8-aastane)
*
4-aastane Lisette proovib kingi ja avastab, et need pigistavad.
Lisette: «Ma olen vist kaks kilo juurde võtnud!»
*
3-aastane Annabel mängib barbidega. Tüdrukul on käes kaks nukku.
Üks nukk ütleb teisele: «Mina ei ole Getter Jaani, ma olen tema ema!»
*
«Davai on meeste sõna!» (Annabel, 3-aastane)
*
3-aastane Annabel räägib peale Tallinnas käimist: «Ma nägin linnas Pika Hermanni torni ja siis seal oli veel see paksu inimese muuseum ka.»
*
«Mulle meeldib koristada. Kui ma suureks saan, tahan ma koristajaks saada. Kui ma koristajaks ei saa, siis ma hakkan baleriiniks.»
*
Annabel jalutab issiga jõe ääres. Nad näevad naisi, kes teevad kepikõndi.
3-aastane Annabel küsib: «Miks nad suusatada tahavad? Kas nad ei näe, et lund ei ole?»
*
«Kui on emadepäev, siis me teeme sulle hommikul, kui sa magad, tordi. Aga see on saladus, ära kellelegi räägi.» (3-aastane Annabel oma emale)

***

Pisipoiss on perega toidupoes. Kui korv on täis laotud, siis poiss vaatab korvi hindava pilguga ja teatab: «Täna me nälga ei jää!» (Rait, 6-aastane)

***

6-aastane poiss on perega Itaalias reisil. Nad sõidavad mägedes, aga seal müritab ja poiss kardab natuke. Vanemate lohutamise peale teatab poiss: «Ega ma ei kardagi, ma ei taha lihtsalt oma elu surmaga ära rikkuda.»

***

«Miks Iti sind hammustab?» (3-aastane Ron, kes nägi pealt, kuidas tädi oma tütart rinnaga imetas)

***

3-aastane Rasmus sõidab perega Tallinna poole ja küsib imestava häälega: «Miskit haiseb siin...?» Pärast mõttepausi ja aknast välja vaatamist, lisab poiss: «Sääsk on vist surnud.»

***

12-aastane õde istub arvuti taga ja paneb nätsu arvuti kõrvale. 5-aastane õde aga ütleb selle peale: «Võta see näts sealt ära, see tekitab viiruseid!»

***

Vanaema tahtis umbes 3-4-aastasele tüdrukule õpetada R-tähte. Vanaema proovis alustada lihtsamate sõnadega nagu «lepatriinu». Perekond sõitis aga vahepeal linna ja vanaemaga umbes kuu aega ei kohtutud. Selle aja jooksul sai aga R-täht selgeks ja järgmine kord vanaema nähes karjus tüdruk kõva häälega: «Räpatriinu!»

***

Lasteaias on kojumineku aeg. Ühe tüdruku isa kutsub oma tütart korra, kaks, kolmandagi. Tüdruk aga ei tee välja. Kui isa hääl juba valjemaks muutub, astub isa juurde üks teine tüdruk ning ütleb rahulikult: «Aga sa võta mõni teine laps koju kaasa...» (Säde, 3-aastane)

***

Kaisa (2-aastane): «Kuhu me poodi lähme?»
Poiss (naljatades): «Soome.»
Kaisa: «Ei-ei. Kas sa siis ei tea, et Soomes pole poode, seal käiakse ainult raha teenimas ja tullakse suure rahakotiga Eestisse poodidesse.»

***

Vanaema sai kõvasti külma ja lebas voodis. 3-aastane pisipoiss läks vanaema vaatama ja mureliku näoga vanaema voodi ääres seistes lausus etteheitvalt: «Ei tohi nii palju kommi süüa. Kui sa palju kommi sööd, siis jäädki haigeks!»

***

Ema ja väikesed tütred vaatasid ilusa lõpuga filmi ja pärast arutasid voodis, miks inimesed armuvad ja abielluvad. Ema üritas lastele siiralt seletada ja väike tüdruk küsis seepeale, et kas sugulasega saab abielluda. Ema vastas, et ei saa. Tüdruk jäi vaikseks ja teatas mõne aja pärast nukralt: «Siis mina ei taha üldse abielluda, ma ei taha küll võõra inimesega abielluda!»
Pisipreili hakkas peaaegu nutma selle peale ja emal ning vanemal õel kulus tükk tegemist, et enne saadakse ikka sõbraks ja siis tuleb abielu.

***

«Tead, Liis, sa oled mu parim tütar!» (5-aastane Asko oma õele, pärast seda, kui lasteaias õpetati sugulussidemeid)
*
«Ats on hapupiimane sündija!» (5-aastane Asko oma pisemale vennale)
*
«Issi, sa saad vanaissiks, kui Ats lasteaeda läheb!» (5-aastane Asko, arvates, et isast saab vanaisa siis, kui pere noorim laps lasteaeda läheb)

***

Vanaema loeb poisile unejuttu. Laps kuulab, silitab siis vanaema pead ja ütleb: «Vanaema, sa oled meil natukene hallitanud.» (Timo, 3-aastane)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles