Kergeid nippe, kuidas oma rühti parandada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Parem kehahoiak parandab su välimust ja enesetunnet. Mõnikord ei piisa selleks kõigest istudes selja sirgu ajamisest.

Toronto ülikoolis tehtud uuring näitas, et lösutamise asemel sirge seljaga istumine teeb valu suhtes tundetumaks. Selle põhjuseks võib olla kontrolli tajumine, tänu millele saab inimene stressiga paremini hakkama. Lisaks takistab lösutamine hingamisteesid, mistõttu ei saa sügavalt sisse-välja hingata, hoiatab Woman’s Day.

  • Alustuseks seisa sirgelt

Aja selg sirgu ja seisa nii, et jalad on kergelt harkis (jalalabadel õlgadelaiune vahe). Kujutle, et keegi tõmbab kergelt nöörist su pealage ja tunneta, et tasakaal hajuks jalgadel ühtlaselt. Hoia nii ja loenda aeglaselt viieni.

  • Pane alaseljale tugi

Rulli käterätikut, et sellest muudustuks piklik toru ning aseta see alaselja ja seljatoe vahele. See ei lase sul istudes längu vajuda. Tee nõnda ka autos!

  • Muuda asendit

Istu kogu istmikuga täielikult toolil, et tekiks väiksem võimalus seljale toetuda.

  • Meeldetuletus

Kui tähelepanu läheb mujale ja rüht läheb meelest, vajud tõenäoliselt küüru. Pane omale telefoni või arvutisse meeldetuletus, mis iga tunni takka annab märku, et korralikult istuksid ja õlad sirgu ajaksid.

  • Magamisasend

Hea rühi tarvis pane magama jäädes padi põlvede vahele ja puhka nii, et jalad asetsevad paralleelselt. Õiges asendis magamine (või vähemalt õiges asendis magama jäämine) aitab sul päeval õiget rühti hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles