Kuldsete käte ja mõtetega juuksur, Denis Kovalenko

, jumestuskunstnik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Denis Kovalenko
Denis Kovalenko Foto: Erakogu

Vene keeles on tore ütlus hea inimese kohta - золотой. Mul on hea meel tutvustada teile ühte sellist persooni, meisterjuuksur-trendideloojat, oma head sõpra Denis Kovalenkot, kellega olen koostööd teinud oma meikari karjääri algusest peale.

Mis teeb juuksurisalongi nii eriliseks, et tahad sinna ikka ja jälle tagasi minna? Muidugi juuksur!

Denis on alati heatujuline tegelane, kelle salong Lastekodu tänaval on täielikult tema tegu ja nägu – avar, helge ja soe. Tema klientideks on prominendid, poliitikud, seltskonnastaarid, aga ka mitte nii tuntud inimesed, kes soovivad moekad ja kaunid välja näha. Denisi andekus väljendub nii tema töös kui tegudes ning soovis teha kõiki enda ümber õnnelikuks – nii sündiski üritus Hair Fusion Show.

18. mail 2013. aastal toimub juba teist korda heategevuslik üritus Hair Fusion Show 2013, kus oma juuksurikunsti ja kõrgmoe nägemust näitavad meistrid kogu maailmast. Teid ootavad mini-etendused, kus esitletakse avangardset moodi, mis hämmastavad ja üllatavad oma fantaasiaga ja kõrge professionaalsusega. Juuksurimeistrite eesmärk on üllas, sest ilu päästab maailma

Uurisin Denisilt, milliseid trende üritusel esitletakse ja miks sellised show’d vajalikud on. Denisi sõnul viib ta soengu-show’d teist aastat läbi, et aidata läbi moe ja ilu neid kõige väiksemaid ja abitumaid – probleemseid lapsi, kes vajavad teiste abi ja toetust. Kahjuks on meie riigis veel palju selliseid lapsi, kes ei saa hakkama kõrvalise meditsiinilise abita, kuid ei ole suutelised selle eest tasuma. Rõõm on näha, et abikäe ulatajaid on palju. Nii et tuntud fraas «Ilu päästab maailma» on soengu-show iseloomustamiseks täitsa omal kohal.

Denisi tiim näitab ülimalt avangardset kollektsiooni, mida me tavaliselt igapäevaelus ei kohta ja tõestab, et juustest võib luua tõelise kunstiteose.

Kust saab Denis inspiratsiooni?

Denisi sõnul hingestab ja tiivustab teda kõik, mis igapäevaselt tema ümber toimub. See võib olla muutlik ilm või mõni maja, millele heidab huvitavaid helke päikesekiir, ja muidugi inimesed, kellega ta iga päev kohtub. Just need omanäolised ja kordumatud hetked annavad võimaluse leida alati midagi uut ja täiesti individuaalset. Kindlasti jälgib ta maailmamoodi, millega end erinevatel sümpoosionidel ja seminaridel kurssi viib. Kuigi viimasel ajal on nii, et hoopis Denis ise koos kompanjoni Igor Zahharoviga loovad uusi moesuundi ja tutvustavad värskeid trende teistele juuksuritele.

Hiljuti tulid nad Wella sümpoosionilt Berliinist, kus esitlesid moekaid trende ja soenguid 2014. aastaks. Selles kollektsioonis proovisid nad sisse tuua kohalikku koloriiti ja üheks inspiratsioonielemendiks oli eestimaine kiltkivi. Tegelikult võib saada inspiratsioonitõuke mis iganes detailist, aga see peab olema õiges kohas ja õigel kujul auditooriumile esitletud.

Denisi lemmikjuuksetoon ja -lõikus

Sel suvel soovitab Denis eksperimenteerida värvidega. Pärast pikaleveninud talve ja pahurat kevadet soovitab ta end «raputada» ja mähkuda millessegi värvilisse ja kergesse. Et end üleni roosaks värvides mitte näha välja nagu papagoi, lisa vaid üksikuid värvisähvatusi ja juba näed välja hulga värskem ja säravam. Suvel tulevad kindlasti au sisse lühikesed lõikused, mis ei vaja suurt hoolt, kuid tingimata usaldage end kogenud juuksuri käte vahele, sest ainult professionaalset lõikust on muretu hooldada. Kel on aga lopsakad pikad juuksed, on tõelised õnneseened. Neil piisab sellest kui jälgida, et juuksed oleksid puhtad ja niisutatud, ülejäänu eest on juba loodus hoolt kandnud.

Denis näeb ise alati välja kui äsja moelavalt maha astunud. Küsisin temalt, kas huvi uute trendide ja rõivamoe vastu kajastub ka tema töös ja kuidas need omavahel seotud on. Tema sõnul sammuvadki rõivamood ja juuksemood õlg-õla kõrval ja sel hooajal on eriti näha sarnaseid trende – neoonvärvid, metallitoonid, aga ka etno ja idamaade mõjutused. Tihti loovad samad stilistid, kes teevad koostööd moedisaineritega, ka juuksemaailmas uusi suundi ja trende.

Denisi viis nõuannet, kuidas särada nagu «miljon dollarit»

1. Ärge kunagi heitke magama märja kammimata peaga, pusad ja eri suunas turritavad salgud on garanteeritud ja tõenäoliselt peate pead uuesti pesema.

2. Et saavutada soengus maksimaalset volüümi, kuivatage juukseid fööniga pea alaspidi hoides ja kuivadele juuksejuurtele lisage nõrga fikseeringuga juukselakki. Seejärel, visates juuksed üle pea paika, asuge juukseotste sättimise juurde.

3. Loomulike lokkide saamiseks jaotage juuksed kuueks-seitsmeks osaks. Seejärel keerutage salk ümber kahe sõrme kuni otsteni ja kinnitage klambritega pea peale, nii 10-15 minutiks. Siis lihtsalt eemaldage klambrid ja kammige sõrmedega läbi juuste, fikseerides juukselakiga.

4. Kui ei ole enne eriti tähtsat üritust aega juuksuri juurde minna, siis peske lihtsalt pea ja sättige loomuliku soengusse, teie juuste äsjapestud ilme on teinekord parem tuhmist keerukast soengust.

5. Oma juuksevärvi kirgastamiseks kodustes tingimustes kasutage toonivaid šampoone ja palsameid. Ei tasu riskida püsivärvidega, väga tihti tulemus ei ole see, mida eeldasite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles