Seitse huvitavat fakti seksuaalse külgetõmbavuse kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed kutsuvad suurima tõenäosusega välja punast värvi riideid kandvaid naisi.
Mehed kutsuvad suurima tõenäosusega välja punast värvi riideid kandvaid naisi. Foto: SCANPIX

Portaal Oprah toob välja seitse huvipakkuvat fakti selle kohta, mis tõmbab mehi sinu poole ja sind nende poole.

1.     Vanemate vanus

Saint Andrewsi ülikoolis läbi viidud uurimus näitas, et inimestele, kelle vanemad olid nende sünni ajal 30ndates aastates, meeldivad suurema tõenäosusega vanemad partnerid. See tähendab, et naissoost üliõpilastele, kelle vanemad ei olnud tema sündides enam väga noored, meeldisid pildid vanemate meeste nägudest ja nad olid suurema tõenäosusega valmis nende meestega abielluma. Ka eakamate vanematega meesoost üliõpilasetele meeldisid tihti vanemad naised. Huvitav on aga, et meeste puhul mängib rolli üksnes nende ema vanus.

2.     Testosterooni tuletis androstadinoon

Kui naised hingavad sisse mehe androstadinooni (millel sageli isegi lõhn puudub), tunnevad nad mehe vastu suuremat huvi. Olles umbes 15 minutit seda testosterooni tuletist ninna hinganud, muutuvad naised hoolitsevamaks, neil tekib kerge erutus ja nad on isegi natuke õnnelikumad, leidsid Californias asuva Berkeley ülikooli teadlased. Need «sümptomid» kestavad isegi kuni tund aega.

3.     Mehe tühi kõht

Teadlased Martin Tovee ja Viren Swami avastasid, et kui mehel on kõht tühi, eelistab ta täidlasemaid naisi! Teadlased palusid meestel ülikooli kohvikus hinnata 12 naise meeldivust. Nendele meestele, kes olid alles sööma minemas, meeldisid kurvikamad naised (kehamassiindeksiga 23). Need mehed aga, kes olid juba söönud, pidasid kõige meeldivamaks saledamaid naisi (kehamassiindeksiga 21). Teadlased viisid läbi ka järgmise uurimuse, kus meestel paluti naiste kehakuju hinnata pingelises olukorras ja sellises olukorras hindasid mehed endale kõige meeldivamaks lausa ülekaalulisi naisi, samal ajal kui rahulikus olukorras olevad mehed eelistasid saledaid naisi.

4.     Sinu kehakeel

Missouri ülikooli teadlane Monica Moore avastas, et elava kehakeelega naised tõmbavad üksinda baaris istudes tunni aja jooksul ligi keskmiselt lausa nelja meest; naised, kes aga liikumatult istusid, mitte ühtegi. Seega julgevad mehed naisele läheneda vaid siis, kui naise kehakeel väljendab avatust ja huvi mehe vastu. Meestele meeldivad näiteks naeratamine kulmude kergitamisega, vilksatavad pilgud, juuste sättimine ja kaela puudutamine.

5.     Punast värvi riided

Mehed kutsuvad kõige suurema tõenäosusega välja punast värvi riideid kandvaid naisi, teatavad Rochesteri ülikooli teadlased. Seletus on lihtne: punane värv seostub seksuaalsuse ja viljakusega. Teadlased leidsid ka seda, et naised, kes tutvumisportaali pildil kannavad punast või selle värvi variatsioone, on kaks korda suurema tõenäosusega huvitatud juhuseksist. Punastes toonides riietusega mehed seostusid naistele aga rikkuse ja võimuga.

6.     Perfektne parfüüm

Sinu signatuurlõhn muutub sõna otseses mõttes sinuks. Sinu lõhn võimendab ja reklaamib potentsiaalsetele partneritele sinu unikaalset geneetilist «koostist». Inimestel, kellel on sarnane peamine koesobivukompleks (ingl MHC, major histocompatibility complex), eelistavad sarnaseid lõhnu nagu näiteks vanilje või muskus. Seega võib just sinu parfüüm su tulevase partneri sinu juurde juhtida.

7.     Sinu hääle kõrgus

Kas teadlikult või alateadlikult muutub naiste häält flirtides natukese kõrgemaks (kuid mitte kriiskavaks!) ning mehed eelistavad sellist kõrgemat tooni madalamatele. Naiste hääl on kõige kõrgem ovulatsiooni ajal ja seega eelistavad mehed alateadlikult naisi just ajal, mil nad suurema tõenäosusega võivad rasestuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles