Eksperdid jagavad nippe stressist tingitud söömise ohjeldamiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas ka sina oled emotsionaalne sööja, kes pingelistes olukordades leiab abi söögist? Ajakiri Oxygen toob välja kuus nippi, kuidas oma emotsioonid – ja kaalunumber – kontrolli all hoida.

1.     «Paljudel inimestel kujunevad välja kindlad kohad, kus nad näksivad. Näiteks võib selleks olla elutuoa diivan või töölaud,» sõnab toitumisekspert Susan Albers. «Keela endale nendes kohtades söömine ja luba endal süüa näiteks ainult köögis. Nii ei ole sul võimalustki harjumusest nendes kohtades mõtlematult süüa,» soovitab ta.

2.     Ära osta endale koju või töökohta ebatervislikku «lohutustoitu». Kui sul siis emotsioonid üle keevad, pead sa nendega mingil muul viisil tegelema ja ei saa toidust lohutust otsima.

3.     Varusta end pistaatsiapähklitega. Pistaatsiad on tervislik vahepala, mis hoiavad su veresuhkru taseme stabiilsena. See aitab sul ka emotsioone kontrollida ja ei tekita himu süsivesikurikka toidu järele.

4.     Joo palju ja regulaarselt vett. Dehüdratsiooni tulemusena on keha stressis ja veepuudus tekitab samasugust neurokeemilist protsessi nagu emotsionaalne stress, mille tagajärjeks on ülesöömine, ütleb Susan Albers.

5.     Tee regulaarselt trenni. Leia omale trenn, mida sa tõeliselt naudid. Regulaarne trenn on suurepärane abivahend stressi vastu. Lisaks vähendab stressi juba lihtsalt ka see, kui sa ootad trenni minemist. Ning sportlike eluviisidega ei sobi ju kokku ebatervislik näksimine.

6.     Leia endale muid rahustavaid tegevusi. Selle asemel, et stressi korral toidust lahendust otsida, leia endale muid toredaid ja lõõgastavaid tegevusi: juba eelpool mainitud trennile lisaks näiteks rahustav vann, hea raamat või lemmiklaulu kuulamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles