Restil küpsetatud baklažaanid halloumi juustuga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restil küpsetatud baklažaanid halloumi juustuga
Restil küpsetatud baklažaanid halloumi juustuga Foto: Maxima

Üks populaarsemaid küpsetamiseks mõeldud juustusorte on halloumi. See idamaine juust on valmistatud kitse- ja lambapiimast. Sakslased kasutavad küpsetatud juustuga roogades sageli ka viinereid. Puista taldrikusse peotäis maitserohelist, lisa maitsvad tomatilõigud ning naudi kas õues või toas. Küpsetatud pehmed juustud sobivad ülihästi ka avokaado ja salatiga, õpetab Maxima juustuklubi.

3 baklažaani (umbes 960 g)

oliiviõli

250 g halloumi juustu

200 g kivideta musti oliive

peotäis hakitud piparmündilehti

Tomatikaste:

400 g küpseid kobartomateid

100 ml eriti selget oliiviõli

1 spl punase veini äädikat

Esmalt valmista kaste: püreesta tomatid köögikombainiga ja suru läbi sõela. Sega oliiviõli äädikaga ning lisa soola ja pipart. Kuni grill soojeneb, viiluta baklažaanid umbes sentimeetripaksusteks viiludeks ja määri oliiviõliga. Grilli mõlemalt poolt 4-5 minutit, kuni viilud muutuvad kenasti pruuniks. Lõika juust võrdseteks piklikeks tükkideks, määri oliiviõliga ja grilli mõlemalt poolt üks minut, kuni viilud saavutavad kuldse tooni. Aseta baklažaaniviilule küpsetatud juustutükk, keera viilakas üle juustutüki ning kinnita puutikuga. Puista peale hakitud piparmündilehed ja serveeri kohe koos tomatikastmega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles