Kui soovid tööl asjalikum paista, kanna juukseid kinni ja ära ole punapea

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punapäid peetakse kõige vähem professionaalseteks.
Punapäid peetakse kõige vähem professionaalseteks. Foto: SCANPIX

Tuleb välja, et hommikune juuste pesemisele, föönitamisele, sirgendamisele või lokitamisele ja ilusasse soengusse seadmisele kuluv aeg on kuhjaga vaeva väärt.

Hiljutine Austraalias läbi viidud uurimus avastas, et lausa 73 protsenti inimestest võtavad kolleegi professionaalsuse hindamisel arvesse tema juukseid, kirjutab Daily Mail.

Uurimus leidis ka seda, et punapäid peetakse kõige vähem asjalikeks. Irooniliselt on Austraalia peaminister Julia Gillard punapea...

Lisaks, naised kes kannavad enda juukseid lahtiselt,  tunduvad palju vähem asjatundlikud kui naised, kes kinnitavad oma juuksed taha hobusesabasse või krunni.

Ka üleüldine sätitud välimus on tulemusliku töö puhul tähtis: 52 protsenti meestest ja 64 protsenti naistest väitsid, et nende töö edeneb paremini kui nad on oma välimusega rahul.

Käitumisterapeut Anna Musson sõnab, et hoolitsetud välimus on karjääri edendamisel tõepoolest väga tähtis. «Juhatuse liikmed näevadki sind võib-olla üksnes viivuks koosoleku ajal ja seega põhineb nende arvamus sinust kahjuks suuresti üksnes sellel kui hoolitsetud sa välja näed,» ütleb ta. «Paratamatult kujuneb arvamus, et kui inimene oma valmis oma välimuse kallal vaeva nägema, pingutab ta ka tööülesannete täitmisel – kui inimene on distsiplineeritud ühes valdkonnas on ta seda ka teises. Hoolitsetud välimusega inimesi võetakse meelsamini tööle ning neid ka edutakse ja premeeritakse suurema tõenäosusega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles