Iluoperatsiooni tulemusi peab ootama pool aastat

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enam kui 26 aastat plastikakirurgina töötanud Merle Sellend kirjutab ajakirjas Naised, et kui patsient on pärast hoolikat järelemõtlemist otsustanud lõikuse kasuks, peab ta arvestama ka sellega, et protsess pole operatsiooniga lõppenud.

«Iga inimene paraneb lõikusest erinevalt ja on väga oluline, et patsient järgiks arsti operatsioonijärgseid ettekirjutusi,» rõhutas Sellend. «Tihti ei võeta neid tõsiselt, patsient ei hooli näiteks sportimise ja füüsilise koormuse keelust või eemaldab loata sideme haavalt vms. Ettekirjutused ei ole arsti kapriis – režiimist kinnipidamine teenib patsiendi huve ja aitab kaasa heale kosmeetilisele tulemusele.»

Kirurgi sõnul juhtub ikka seda, et patsiendil on tulemuste suhtes liiga suured ootused. Kuigi arst annab endast parima, sõltub lõplik tulemus mitmest tegurist, sh patsiendi tervisest, iseärasustest ja eluviisist. «Meditsiinis ei ole võimalik anda garantiisid vaatamata sellele, et riskid püütakse viia miinimumini. Inimesed ei mõista, et paranemine võtab aega ja tulemust ei saa kohe,» tõdes Sellend. «Juba varakult tasub arvestada, et operatsiooni lõplik efekt saabub umbes poole aasta möödudes.»

Pikemalt loe ajakirjast Naised!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles