Sakslased hakkasid Saaremaal sinepit tootma

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakslaste tehtud sinepit müüakse ka Tallinnas.
Sakslaste tehtud sinepit müüakse ka Tallinnas. Foto: Toomas Huik

Kolme aasta eest turistidena Saaremaale sattunud sakslased Birgit Kutzera ja Andreas Wittke hakkasid Mustjalas oma suvekodus looduslikest toorainetest erimaitselisi sinepeid tegema.

Mustjala Mustard OÜ nime all teevad kaks sinepisõpra oma tooted käsitsi, ise väljatöötatud retseptide järgi ning looduslikult, kasutamata tööstusseadmeid või tehislikke lisandeid, kirjutab Oma Saar.

«Me kasutame parimaid koostisosi, mida kätte saame, ning nii palju kui võimalik, kasutame Saaremaa omi,» rääkis Birgit Kutzera.

Näiteks ei kasuta nad sinepis kontsentreeritud äädikat, vaid õuna- või punase veini äädikat, tavalise soola asemel ainult meresoola ning suhkrust vaid pruuni suhkrut. Õigete koostisainete leidmine ja tootearendus kestis kaks aastat, praeguseks on valmis kümmekond sinepiretsepti, millest mõni kangem, mõni lahjem.

Kuna tegu on naturaalsete toodetega, siis on suur osa maitsetest hooajalised. Nad on teinud sinepit näiteks mustsõstra, banaani-tšilli, tilli, murulaugu, küüslauguga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles