Kas ühest trennist nädalas piisab?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Õnneks küll! Uus uurimus väidab, et trenni tervistav mõju tuleb välja juba ühe trenniga nädalas. Selline treening peab siis aga kestma kaks ja pool tundi.

Teadlased Torontos asuvast Queensi ülikoolist leidsid, et inimesed, kes teevad nädalas soovitatavad 150 minutit trenni ühel päeval korraga, on sama tervislikud kui need, kes 150 minutit koormust rohkemate päevade peale ära jaotavad.

Uurimus avaldati ajakirjas «Applied Physiology, Nutrition and Metabolism» ning selles osales 2324 täiskasvanut vanuses 18-64. Osalejate treeningkoormust mõõdeti seitsme päeva jooksul kasutades selleks liikumisandureid, kirjutab Women’s Fitness Magazine.

Üllatavalt leidis uurimus, et neil, kes tegid 150 minutit trenni vaid ühel päeval, ei olnud suurem risk haigestuda diabeeti ning kogeda insulti ja südameatakki kui neil, kes tegid trenni sagedamini. Uurimuse läbiviija Ian Janssen sõnab, et järelikult pole tähtis, mitme päevaga inimene nädalas soovitatavad 150 minutit trenni teeb.

 «Näiteks, keegi kes ei teinud esmaspäevast reedeni üldse trenni, kuid oli nädalavahetusel 150 minutit aktiivne, saab treeningust sama palju kasu kui keegi, kes nädala jooksul iga päev näiteks 20-25 minutit treenis,» seletab läbiviija.

Tema sõnul on aga kõige tähtsam nädalas kokku 150 minutit treenida. ükskõik kas ühe päeva jooksul või mitme päeva peale jaotatuna. Seega pole vaja põdeda kui sa nädala sees eriti trenni ei jõua, tähtis on siis vaid nädalavahetusel vahele jäänud treening tasa teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles