Nõuandeid, kuidas suvepalavusega tervist kahjustamata trenni teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvel peaksid trennihuvilised kuuma ilmaga olema eriti tähelepanelikud, et mitte endale liiga teha.

Kuumarabandus võib olla väga ohtlik, kirjutab iVillage. Kui oled seda kord juba kogenud, pead olema eriti ettevaatlik, sest kui hüpotalamus (aju osa, mis reguleerib kehatemperatuuri) on kord viga saanud, on sul kuumarabanduse tekkeks edaspidi suurem tõenäosus.

Kui oled suveajal õues aktiivne, teed sporti või liigud niisama palju ringi, siis pane järgnevad nõuanded kõrva taha, et end hullemast säästa.

Tee trenni päeva kõige jahedamal ajal. Paljud arvavad, et kõige jahedam on õhtul, aga tegelikult on kõige külmem hommikul enne päikesetõusu. Kui sul hommikul trenniks aega pole, siis jäta see õhtusse ja hoidu päikese kätte minemast enne kella viit pärastlõunal.

Vali õiged treeningriided. Kanna suvel treenides heledaid rõivaid, mis peegeldavad valgust. Riided võiksid olla pigem niiskusthülgavad, sest puuvillast rõivas imab niiskuse endasse ja muutub raskeks. Palava ilmaga kehtib ka reegel - mida vähem, seda parem.

Võta alguses rahulikult. Sinu keha tahab enne pingutust sooja temperatuuriga harjuda. Kui oled alles treeningutega alustanud, siis pead palavate ilmadega olema eriti ettevaatlik. Esimestel nädalatel võta rahulikult ja hakka siis tasapisi koormust tõstma. Kuula oma keha – kui pea hakkab ringi käima, siis jäta kohe tegevus pooleli, et puhata. Joo vett ja jahtu maha.

Joo piisavalt. Kaalu ennast enne trenni ja pärast seda. Joo vähemalt nii palju, et asendada treeningu jooksul kaotatud kaal. Ja siis joo natuke veel peale.

Kasuta päikesekaitsekreemi. Kasuta kerge konsistentsiga päikesekaitsekreemi, mis ei voola treeningu ajal silma. Kui sul on pikad juuksed, siis pane need kinni, et higi saaks paremini keha jahutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles