Kuidas me suhtume seksi?

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir/ScanPix

Noorem põlvkond ei pruugi olla mõelnud selle peale, et Eestis enne üheksakümnendaid ei räägitud seksist koolis ning enamasti ka kodus mitte. Ainsaks enam-vähem adekvaatseks allikaks oli kultusteos «Avameelselt abielust» ning paraku kujunesid paljude arusaamad ka sellest, kuidas asjad loomariigis käivad, kirjeldab olnut ajakiri Pere ja Kodu.

Soomlastele on meie kummaline seksuaalpärimus palju huvi tekitanud ja seega on nad viinud läbi hulganisti uurimusi nõukogude «klaasikupli alt» pääsenud eestlastest. Läinud kümnendil läbi viidud uuringud viitavad, et Eestis on kaks domineerivat suhtumist. Esimene on vanem põlvkond, kes suhtub seksi kui abielukohustusse, mis tuleb välja kannatada. Ning noorem põlvkond, kes ei kiirusta püsisuhetega, vaid soovib saada kogemusi erinevate partneritega. Uuringu läbiviijad tegid järelduse, et eestlased pole oma seksuaaleluga rahul.

Tegelikult ei rõhu rahulolematus vaid endiseid liiduriike. Kuigi seksist räägitakse kõikjal ja ilma eriliste tabudeta, ütlevad eri riikide uuringud ikka, et inimesed pole sellega mis nende magamistoas toimub.

Ameerika humoorikad seksikolumnistid Emma Taylor ning Lorelei Sharkley teavad, et asi on tihti suhtumises ning seksi, nagu ka paljusid muid asju elus, ei tohiks võtta liiga tõsiselt.
Vale on tõmmata võrdusmärk seksi ning vahekorra vahele. Seks hõlmab endast nii enda kui partneri rahuldamist, erootilist massaaži kui ka kõike muud, mis on sinu ja su partneri jaoks erutav.

Jagage üksteisega oma fantaasiaid, teadvustades, et asjad millest mõtlemine võib teid erutada, ei pruugi päriselus üldsegi toimida.

Kui sul on hea, siis ütle seda! Anna oma partnerile mõista, et sa naudid teie vahel toimuvat.

Rääkige seksist ning leidke selleks sõnad, mis teile sobivad ja teid erutavad! Oluline on tunda, et öeldu ei tekita teis ebamugavust või piinlikkust.

Et usaldada ning tunda rõõmu partneri pakutust, tuleb enne leida leppimine ning armastus iseendaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles