Kuus tervislikku asja, mis sind tappa võivad

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir/ScanPix

Inimesed kipuvad liialdama asjadega, mida tervislikuks peetakse. Tegelikult selgub, et mitmed «kasulikud» asjad võivad su tervisele ohtlikud olla.

Vitamiinid
Kuigi meile räägitakse, et vitamiinid on hea tervise jaoks vajalikud, võivad need sinu tervise hävitada, kirjutab Cosmopolitan.com. Mitmed uuringud on avastanud, et just eriti A- ja E-vitamiini tarbimine võib vähendada eluiga, soodustades näiteks vähi teket ning südameriket.
Põhjuseks on antioksüdantide kõrge sisaldus neis vitamiinides, mis vastupidiselt laialt reklaamitule tegelikult sinu immuunsüsteemi nõrgestab.

Jooga
Jooga puhul ei räägita kunagi sellest, kui palju tegelikult inimesed vigastusi saavad. Põhjus on selles, et inimesed (ja võib-olla vahel ka treenerid) pingutavad venitamise ja painutamisega üle. Viimase kümne aasta jooksul on USA traumapunktides kahekordistunud nende inimeste arv, kes on end joogat tehes vigastanud. Tulemuseks vigastatud liigesed, artriit, kaela- ja seljatraumad, sinikad. Mis veel hullem, joogas ülepingutamine on tekitanud inimestele jäädavaid närvi- ja ajukahjustusi ning isegi insulti. Võta rahulikumalt, sa ei pea end kringliks keerama (ja selliseks jääma)!

Nina loputamine
Doktor Oz ja Oprah on soovitanud allergiate, külmetuse ja muude hingamisteede probleemide korral nina loputada. Paraku suri Louisianas mitu inimest, kes seda soovitust järgis, sest nad kasutasid kraanivett, milles sisalduv amööb tekitas neile ajupõletiku. Nüüd on inimesi manitsetud kasutama läbikeedetud ja jahutatud vett või füsioloogilist lahust.

Pruun riis
Pruuni riisi on peetud üheks tervislikumaks kõrvaroaks näiteks kartulite ja makaronide kõrval. Tegelikult võib tihe pruuni riisi tarbimine olla kartuli söömisest hoopiski ohtlikum, sest riisis sisaldub ohtlikku arseeni. Inimestel, kes seda toiduainet tihedalt tarbivad, leidub veres 44 protsenti rohkem arseeni kui neil, kes seda ei söö.

Grillitud toit
Me arvame, et grillitud toit on tervislik ja hea, kuid tegelikult sisalduvad need kergelt söestunud kohad kantserogeenseid aineid, mis võivad kahjustada sinu DNA-d ning soodustada vähi teket. Seega grilli toitu väiksemate tükkidena madalamatel temperatuuridel ning eemalda kanalt ja kalal pruuniks tõmbunud nahk.

Pihustatav päikesekreem
Pihustatavat kreemi on kergem ja mugavam kasutada, kui mässata kreemituubiga, kuid tegelikult võib see sinu tervisele kahjulikum olla. Kreemi nahale pihustades lendub seda paratamatult ka õhku ning me hingame seda endale sisse. Hingamisteedesse jõudnud kemikaalid võivad põhjustada hingamisteede haiguseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles