Head suhted kolleegidega suurendavad tööalast motivatsiooni ja rahulolu

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir/ScanPix

Tööl käiakse raha ja karjäärialaste ambitsioonide pärast ning sõbrunemine kolleegidega on täiesti teisejärguline. Tegelikult selgub, et need, kes endale töökaaslaste seas sõpru on leidnud, taluvad paremini tööstressi, on rohkem motiveeritud ning rahul oma tööandjaga.

Ameerika uuring paljastas, et nende inimeste seas, kel oma töökaaslastega sooje suhteid ei olnud, oli kaheksa inimest kümnest tööga rahulolematu. Eriti mõjutab see naisi, kes on tööl tekkivale stressile palju enam vastuvõtlikud, kirjutab Huffington Post.

Juba paarkümmend aastat teemat uurinud Kentucky ülikooli professor Christine M. Riordan kinnitab, et töötajate vaheline hea läbisaamine on positiivse mõjuga nii töötaja kui tööandja jaoks. Hea sisekliimaga ettevõtetes paraneb töö kvaliteet ja efektiivsus oluliselt, sest inimesed on heas tujus ning motiveeritud töötama. See tekitab ühistunnet ja suurendab lojaalsust ülemusele.

Läinud aastal Ameerikas läbi viidud küsitlus näitas, et 50 protsenti inimestest, kellel oli töökohas ka hea sõber, tundsid rahulolu ja lojaalsust oma tööandja suhtes. Vaid 10 protsenti neist, kellel tööl sõpru ei olnud, suhtusid oma tööandjasse samuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles