Regulaarse laulmise kasulikud mõjud tervisele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulmine.
Laulmine. Foto: SCANPIX

Isegi kui sulle lauluhäält antud pole, mine laulutundidesse ja harjuta usinalt, sest see parandab sinu enesetunnet ning tervist. 

Psühholoogide sõnul on laulmine võimas antidepressant, mis aitab parandada enesetunnet, leevendada pingeid ning tunda elust rõõmu, kirjutab Genius Beauty. Samuti ütlevad nad, et kui mõnel korral nädalas regulaarselt laulda, aitab see ennetada depressiooni ning parandada tervist.

Õpi hingama!
Lauljatele mõeldud hingamisharjutused võivad paaril esimesel korral lausa pea ringi käima panna, kuid pikemas perspektiivis parandab see su kopsude tööd ning üldist vere hapnikuvarustust. Lisaks sellele, et hingamis- ja hääleharjutuste regulaarne sooritamine aitab leevendada ja ennetada bronhiiti ning astmat, muudab paranenud verevarustus ka sinu jumet kaunimaks ning ilusamaks.

Paranda artikulatsiooni
Paljud inimesed käivad laulutundides selleks, et parandada oma kõnet. Sisuliselt annavad laulutunnid sama efekti kui logopeedi seanss. Lauluharjutused aitavad sul keskenduda huulte ja keele tööle ning korralikule hingamisele.

Korrektne rüht
Lauluõpetaja nõuab, et su selg oleks sirge, õlad taga ja kõht sees. Pideval harjutamisel muutub see meie jaoks loomulikuks ning inimesed imetlevad meie perfektset rühti.

Kortsudeta nägu
Oled mõelnud, miks paljud lauljad oma tegelikust vanusest nooremad välja näevad? Sest nad töötavad iga päev oma näolihastega, mis hoiab lihased ning näonaha toonuses.

Enesevalitsus
Laulmine õpetab, kuidas end valitseda ja pideva harjutamise korral kandub see mentaliteet üle ka sinu igapäevaellu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles