Kosjasobitaja nõuanne vallalistele: ära vaata välimust!

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Partneri valikul peaksime välise asemel keskenduma rohkem inimese isiksusele, sest mida toredam ja sümpaatsem on inimene, seda ilusam ta meile tundub.

Suhtenõustaja ja kosjasobitaja Susan Alper selgitab leheküljel Your Tango, et tänapäeval populaarseks saanud interneti tutvumiste puhul teevad inimesed esmaseid valikuid väliste kriteeriumide järgi, välistades seega terve hulga potentsiaalselt toredaid kohtinguid. See üritab Alper oma töös klientidele inimeste pilte mitte näidata.

«Ma pole kunagi kohanud kedagi (välja arvatud modellid), kes näeks fotol paremad välja kui päriselus,» räägib Alper ja lisab, et ta on oma töös väga edukas just seetõttu, et ta suhtub oma klientidesse samuti kui firmadesse, mida promodes tuleb ühtseks tervikuks siduda nii välimus kui taust. «Sest me oleme mitmekülgsed inimesed, kelles on armastada palju enamat kui kaunist naeratust või võluvaid silmi,» selgitab ta.

Ta ei eita, et välimusel on armumise puhul suur roll, kuid partneri valikul vaid pildi järgi otsustades võidki üksikuks jääda. «Mehed otsivad tavaliselt teatud väliste omadustega naisi, samas naised soovivad perfektsust üleüldiselt. Kuid seepärast ongi paljud naised üksikud,» ütleb Alper.

Ta soovitab inimestel algatuseks välja mõelda, millised on nende soovid ning seejärel see nimekiri üle vaadata ning realistlikumaks muuta. «Armumist ei saa olla ilma välise ligitõmbavuseta, kuid te leiate juba ühiseid jooni ning suudate üksteist naerma panna, on tõenäosus teie armumiseks oluliselt suurem,» kinnitab ta.

«Isegi ilusatest inimestest võivad koledad saada, kui nad oma «teist külge» näitavad,» rõhutab Alper. Samuti ütleb ta, et väga ilusad inimesed võivad olla ka hirmutavad, sest sulle võib näida, et nad sooviksid kedagi sinust paremat või, et nad on harjunud oma välimuse najal läbi lööma ning ei pinguta nii palju kui teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles