Madis Milling: kui vaja, tuleb laps kaikaga arvuti eest ära ajada!

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Milling.
Madis Milling. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Nädala alguses avaldasime treener Tarmo Alti 15 nõuannet lapsevanematele, kuidas muuta laste suhtumist ja arendada oskusi, mis on aastatega palju kehvemaks muutunud. Näitleja ja õpetaja Madis Milling ütles ajakirjale Naised, et peab laste saamatust arvutiajastu ja lapsevanemate tegematajätmiste tulemuseks.

«Kui me maast madalast ei kujunda harjumust, et tema kohuseks on oma asjade eest hoolt kanda, siis hiljem on lootusetu arvata, et suudame tema suhtumist muuta,» selgitas Milling. «Võtame või sõjaväe – noormees tuleb sõjaväkke ja ei oskagi oma voodit üles teha. Ja kuidas ta saakski, kui kogu elu on ema tema eest selle ära teinud ja pole pojukest põllepaela otsast lahti lasknud. Kui inimene ei oska oma voodit teha või sokke pesta, siis on ikka halvasti.»

Milling ei pea õigeks ka seda, kui lastele elementaarsete asjade tegemise eest makstakse, sest nii tekib põlvkond, kes arvab, et peabki iga liigutuse eest raha saama. «Ja kui vaja, tuleb ka kaikaga arvuti eest ära ajada! Vanemate kohuseks on oma lapsi juhendada, olgu elutempo kui kiire tahes,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles