Viis asja, mida su partner tahaks iga päev kuulda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas ütled oma partnerile iga päev, et armastad ja hindad teda? Et sulle meeldib temaga koos olla? Mõtle, mida tahaksid ise tema suust kuulda ja ütle talle samasuguseid asju.

«Parema meelega veedaksin koos sinuga aega»

Kujuta ette, et sul on väga kiire õhtu. Pead kauem kontoris töötama, vana tuttavaga kokku saama või jooksed ühest trennist teise. Su partner ilmselt mõistab, et sul on tegemist. Kuid ära unusta talle teada andmast, et oleksid meelsamini temaga, kui teeksid ületunde või higistaksid jõusaalis. See annab talle märku, et mida iganes sa ka ei tee, tema on ikkagi su nimekirjas esikohal, kirjutab Yahoo! Shine.

«Ma lootsingi, et sina helistad»

Ühegi uuringuga pole küll veel tõestatud, et see lause võib suure osa abieludest päästa, kuid ütle seda ikkagi. Ka tema teab, et praegusel sõnumite ajastul on telefonihelin lausa üllatav nähtus. Öeldes, et ootasid just tema kõnet, annad talle märku, et see üllatus oli väga meeldiv.

«Mis on sinu roos, kallis?»

Ameerikas on lapsevanemad omaks võtmas presidendiproua Michelle Obama õhtusöögirituaali, paludes lastel kirjeldada oma päeva roosi ehk päeva kõige õnnelikumat osa, ja päeva okast ehk kõige ärritavamat osa. Miks? Sest sel viisil ei saa lapsed pelgalt «hästi» või «normaalselt» vastata, kui vanemad uurivad, kuidas võsukeste päev möödus. Su partner pole küll enam laps, kuid sel viisil küsides annad talle märku, et tema päevas oli midagi, mille eest ta võiks tänulik olla (roos). Ühtlasi tuletad talle meelde, et juhtus ka midagi ärritavat, kuid nüüd on ta juba rahunenud.

«Lase ma aitan sul seda otsida»

Asjade kaotamine tekitab alati meis paanikat, eriti kui tegemist on mõne hinnalise või meie jaoks väärtusliku esemega. Aga paanikast veelgi hullem on see üksindustunne, mis tekib, kui sa avastad, et jooksed mööda kodu üksinda ringi, otsides oma kadunud eset. Sa ei pruugi mõista, miks üks või teine asi mehe jaoks oluline on, aga sa mõistad seda tunnet, mis teda valdab. Kui pakud talle abi selle leidmisel, siis tuletad talle meelde, et ta pole üksi, tal oled sina.

«Ma magan koos sinuga palju paremini»

Mõtle selle peale natuke. Paljudel inimestel esineb magamisega seonduvaid probleeme. Mõni ei saa uinuda, mõni ärkab öösel pidevalt üles. Kallistame patju, võtame unerohtu või paneme aknale eriti paksud kardinad ette, et ükski valguskiir und ei segaks. Kui mainid oma partnerile, et temaga koos olles magad paremini, siis ütled tegelikult midagi sellist: «Tead seda suurt ja ebameeldivat probleemi, mis on umbes poolel maailma elanikest? Mul enam pole seda, tänu sinule. Mitte keegi teine ei aita mul lõõgastuda nii, nagu sina seda teed.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles