Lugeja kirjutab: naised tülitsevad impulsiivselt, mehed analüütiliselt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naine24 lugeja saatis kirja, kus võrdleb seda, kuidas naised ja mehed sookaaslastega tülitsevad ning milliseid võtteid üks või teine sugupool kasutada eelistab.

Kuulen aknast koerte kaklemist. Hääle järgi tundub, et tegu on kahe väikese koeraga, sest kisa on selline natuke naiselik ja kiunuv... suuremad koerad teeksid tunduvalt mehisemat häält. Koerad koerteks, tegelikus elus on ju ka nii, et kui naised omavahel tülli lähevad, siis on kohe kiunumine lahti.

Üks norib siit ja teine sealt, siis susatakse veel sellega ja öeldakse veel seda ning loomulikult tuletatakse mingit vana teemat meelde. Kui muu enam ei  aita, võetakse kindlasti appi veel tagarääkimise nipid ning üksteise musta pesu pesemine tuttavate ees.

Loomulikult välditakse üksteist nii palju kui võimalik ja tänaval kohtudes keeratakse selg ega öelda tere. Võimaluse korral keeratakse hullematel juhtudel teisele ka mingi supp kokku. Et kui juba näidata, milleks ollakse suuteline, siis teha seda täiega ja mõnuga.

Kuid kuidas käituvad suured koerad ehk mehed? Nad vaatavad, analüüsivad ja ootavad, kas teine osapool sai aru, et käitus valesti ning loodavad, et eksinu tõmbab tagasi. Kui teine pool ei saa aru, et valesti tegi, siis hoiatatakse teda paar korda. Viimase asjana pannakse tou kirja ja kõnnitakse minema. Järgmisel korral kohtudes ei kisuta enam vana tüli üles, vaid  antakse teisele võimalus tulla vabandama tehtud vea pärast. Nii lihtsalt asjad meeste maailmas käivadki.

Enne kui reageeritakse, mõeldakse, oodatakse ja vaadatakse ning vajadusel reageeritakse; oodatakse ja vaadatakse veel, mis ja kuidas edasi saab.

Naiste maailmas aga reageeritakse, oodatakse ja siis jälle muudkui reageeritakse ja kunagi ehk kui kõiksugu alatud võtted - tagarääkimine, laimamine, kiusamine, vältimine, mustamine, üleolev suhtumine, ignoreerimine, juustest kakkumine, kaklemine - on järele proovitud, siis ehk hakatakse mõtlema, ootama ja vaatama.

Kuid tihti peale on selleks ajaks kogu see supp, mida keetma hakati, juba nii paksuks ja hapuks keedetud, et seda ei anna enam ei süüa ega ka minema visata.

Ma ei taha naisi maha teha. Ei, mitte seda! Lihtsalt naiste maailmas käivad asjad kuidagi kiiremini. Vaja on pidevalt teha ennast kuuldavaks ja ennast tõestada. Kogu aeg tahetakse teistest justkui parem olla ja vajadusel kasutatakse selleks ka laipadest üle sõitmise strateegiat. Meeste maailm on aga tasakaalukam ja rahulikum, kuid samas vahel tõsisemate tagajärgedega.

Kuid nagu nende koerte puhul, kes mul akna all just natuke aega tagasi kaklesid ja lärmasid, oli abi ümbritsevatest inimestest, kes koerad teineteisest lahutasid. Nii on ka meeste ja naiste puhul. Suuremate tülide ajal on meil  vahel vaja teisi, et nad aitaksid meil mõista, kas on üldse mõtet hakata tuult üles keerutama või on tegu lihtsalt väikse eksmisega. Eksime me ju kõik sest oleme vaid inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles