Mida intelligentsem on naine, seda suurema tõenäosusega ei soovi ta lapsi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Briti ajaloolane Lucy Worsley ärritas mitmeid emasid öeldes, et ta on liiga haritud selleks, et lapsi saada. Selgub, et ta jutul võib tõepõhi all olla.

Londoni majandusülikooli teadlane Satoshi Kanasawa leidis oma uuringus, soov saada last vähendab naise intelligentsi, kirjutab Daily Mail. Kanasawa võrdles erinevaid andmeid ning sai sarnased tulemused – mida intelligentsem on naine, seda suurema tõenäosusega ei loo ta perekonda.

Väga paljud kuulsad ja edukad naised on öelnud, et nad ei saa kunagi lapsi. Avalikkus peab nende otsust isekaks ning mõistab seda kergelt hukka. Ametlik statistika ütleb samas, et need kuulsused pole sugugi erandiks. Viimase kahekümne aasta jooksul on lastetute naiste hulk kahekordistunud.

Iga viies 45-aastane on lastetu. Kuid kõrgelt haritute seas on lausa 43 protsenti lastetud. Üks varasem York’i ülikooli doktori Nattavudh Powdthavee poolt läbi viidud uuring ütles, et arusaam, justkui vanemaks olemine teeks kedagi õnnelikumaks, on suuresti illusioon ning põhjendab ka seda, mis paljud naised ei soovi emaks saada. Vanemad panustavad palju aega argistele asjadele nagu kasvatusprobleemid ning kodutööd. Need pealtnäha tühised ja tüütud pisiasjad muutavad vanemaid siiski oluliselt õnnetumaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles