Kuidas leevendada menstruatsiooniaegset halba enesetunnet?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

95 protsenti viljakas eas naistest kannatab menstruatsiooni ajal valude käes. Kuidas on võimalik neid valusid ilma ravimiteta leevendada?

Menstruatsiooniaegsete valude täpsed põhjused pole teada, kuid on tehtud tähelepanekuid, et need esinevad siis, kui naise organismis pole piisavas koguses vitamiine ning mineraalaineid, kui tarbida liiga palju soola, alkoholi või kofeiini, kirjutab Femail First.

Kui naine kogeb päevade ajal lisaks valudele ka närvilisust või meelolulangust, keskendumisraskusi, uimasust, suurenenud söögiisu, unehäireid, koordinatsiooniprobleeme, peavalu, turseid, kaalutõusu või rindade tundlikkust, on tegemist premenstruaalse sündroomiga.

Kuigi päevade ajal võib treening olla viimane asi, mida teha tahad, aitab see parandada tuju ning leevendada turseid.

Väldi rämpstoitu ning kõike, mis sisaldab endas liialt suhkrut või soola. Samad lood on kofeiiniga. Tarbi värskeid toiduaineid, mis sisaldavad ohtralt vitamiine ning mineraalaineid. Kindlasti väldi päevade ajal alkoholi.

Kuigi korralik uni on igal ajal oluline, jälgi päevade ajal erilise hoolega, et saaksid oma unevajaduse täis magatud.

Kui võimalik, väldi päevade ajal stressirohkeid situatsioone ning leia viise, kuidas tööpäeva järel lõõgastuda.

Uuringud on näidanud, et suitsetamine mõjutab sinu keha loomulikku hormonaalset tasakaalu ning võib premenstruaalse sündroomi sümptomeid võimendada.

Neil naistel, kelle elu on premenstruaalse sündroomi tõttu täielikult häiritud, võiksid otsida abi arstilt, kes saab kirjutada välja ravimi, mis enesetunnet parandada aitab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles