Millised peaksid olema kosmeetika säilitamistingimused?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Suvel on palju suurem risk, et su kosmeetikatooted võib enne säilivustähtaja lõppu kasutuskõlbmatuks muutuda. Kuidas seda vältida?

Kõigepealt, ära osta oma kosmeetikat kohtadest, kus nad on liigse sooja, niiskuse ja päikesevalguse käes, kirjutab Genius Beauty. Näiteks laadad pole kindlasti head kohad, kust endale kosmeetikat hankida. Samuti kontrolli soodusmüükide korral, kui pikk on toote säilivusaeg. Tihti alandatakse nende toodete hinda, mille säilivus hakkab lõppema.

Kreem
Kreemid säilivad kõige paremini 5-25 soojakraadi juures. Kuigi sa võid arvata, et kreemi hoidmine külmkapis, mille temperatuur on madalam, on hea mõte, ära seda siiski tee – vesi võib kreemi koostisest eralduda ning see muudab kreemi kasutuskõlbmatuks. Liiga kõrge temperatuuri puhul läheb kreem vedelamaks ja ka see võib kreemi täielikult rikkuda.

Kasuta kreemi purgist võtmise jaoks vastavat spaatlit või kasvõi lusikat, sest sinu sõrmede küljest tulevad bakterid rikuvad kreemi kiiremini.

Ripsmetušš
See vananeb kosmeetikatoodetest kõige kiiremini ning kuna silmad on ühtlasi väga tundlikud, ei tohiks ripsmetušši kindlasti kasutada kauem kui pool aastat.

Huulepulk
Kvaliteetne huulepulk säilib maksimaalselt kaks aastat, pärast seda muutub värvi pealekandmine keerukamaks, sest see ei jää huultele ühtlaselt ning kuivatab huuled. Riknenud huulepulk lõhnab ebameeldivalt. Huulepulka võiksid hoida 5 soojakraadi juures külmkapis.

Kontuurpliiatsid
Silma- ja huulepliiatseid ning tahkeid silmalainereid ei tohiks säilitada kauem kui 18 kuud. Neid peaks hoidma toatemperatuuril ning päikesest eemal.

Lauvärv
Mida kõvem ja puudrisem on lauvärvi tekstuur, seda kauem ta säilib, lausa kuni kolm aastat. Vedel lauvärv tuleks ära visata 1,5-2 aasta jooksul. Säilita toatemperatuuril, soojaallikatest ja lampidest eemal.

Jumestuskreem
Vee baasil valmistatud jumestuskreem kaotab oma  tekstuuri esimese aastaga. Õli baasil valmistatud jumestuskreem säilib veidi kauem, kuni kaks aastat. Hoia seda valgusest ja niiskusest eemal.

Parfüümid ja tualettveed
Avamata parfüüm säilib kuni kolm aastat. Avatud pudel säilib pool aastat kuni 1,5 aastat. Ka parfüümi ei tohiks hoida niiskuse, valguse ja kuuma käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles