Punane värv mõjub meestele lummavalt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kuidas garanteerida, et saaksid nädalavahetusel välja minnes võimalikult palju positiivset tähelepanu ning kohtingukutseid? Õige vastus: kanna punast kleiti!

Uue uuringu kohaselt on punane värv meestele signaaliks, et oled pakkumistele avatud, kirjutab Your Tango. Kindlaid põhjuseid teada pole, kuid mõned teadlased usuvad, et kuna pärast seksi tekib näole punetus,  on meestel seoses punase värviga primaarsed seksuaalsed instinktid. Uuring näitas muuseas ka seda, et naised kannavad punast värvi kõige enam siis kui neil on parasjagu ovulatsioon.

Veebikohtingu keskkond OkCupid analüüsis andmeid ning sai teada, et naised, kes kandsid oma profiilipildil punaseid riideid, said teistest enam sõnumeid ning ka kohtingukutseid.

Ka üks ametlik uuring toetab seda tulemust. Lõuna-Bretagne ülikooli eksperimendi käigus muudeti fototöötlusprogrammide abil naiste riietuse värvust profiilipildil. Selgus, et punaseid riideid kandnud naised said umbes neljandiku võrra rohkem sõnumeid kui need, kes kandsid musti, valgeid, siniseid, kollaseid või rohelisi riideid.

Samuti väidetakse, et mehed on valmis kohtingutel kulutama rohkem raha naisele, kes on riietunud punasesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles