Kuidas määrata šampooni kvaliteeti?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Šampoonide valik on kirju ning kõik tooted lubavad muuta sinu juuksed imeliseks. Paraku ei ole see nii ja tihti võib sulle esimese pudeli kasutamise lõpuni, et tegemist on hea šampooniga. Kui uue pudeli ostad, oled üllatunud, miks see enam ühtäkki häid tulemusi ei anna.

Genius Beauty annab sulle lihtsa nipi, kuidas veenduda šampooni kvaliteedis. Kahjuks ei ole võimalik teha seda enne toote ostmist, kuid võib aidata sul ennetada uue toote ostmist.

Pane puhas vesi läbipaistvasse klaasi, nirista sinna sisse šampooni, sega segamini ning jäta see pikemaks ajaks seisma. Kui mõne aja pärast on klaasi põhja tekkinud valge sete, on see ohtlikuks märgiks sellest, et tegemist pole kvaliteetse šampooniga.

See tähendab, et šampoonis on palju pindaktiivseid aineid, mis pesevad küll hästi juukseid, kuid samas lõhuvad juuksekarva kaitsekihi ning su juuksed muutuvad kahuseks ning hakkavad lõhenema. Kehvades šampoonides kasutatakse kas väga tugevatoimelisi aineid või kvaliteetsemaid ained liiga väikeses koguses. Tavaliselt lisatakse sellistele šampoonidele ka soolasid, et muuta vahtu tihedamaks.

Heades šampoonides on need pindaktiivsed ained pehmetoimelised ning sünteesitud aminohapetest. Kui sinu šampoonile on kirjutatud, et see sisaldab ainet nimega dimethicon, võid šampooni usaldada, sest selle toime on tõestatud. Samas, olgu aususe huvides öeldud, et ökotooteid austavad inimesed seda ainet aktsepteeritavaks ei pea.

Üldiselt soovitavad eksperdid pidada meeles seda, et mida rohkem juukseid pehmendavaid aineid šampoonis on, seda parem. Sellisel juhul on väiksem võimalus, et šampoon sinu juukseid ja nahka ärritada võiks. Kui šampoon sisaldab vaid kahte pehmendavad ainet, tuleks see ostmata jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles