Nõuandeid, kuidas tööl õnnelikum olla

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Töö mängib iga inimese elus olulist rolli ja kõik inimesed ei ole tööd tehes õnnelikud, ent ilma tööta pole ka võimalik elada. Seega tuleks õppida oma tööd nautima, aga kuidas seda teha?

Siin on üheksa nõuannet, kuidas tööl end õnnelikumana tunda ja seeläbi tööga rohkem rahul olla, kirjutab Female First.

Ole sotsiaalne. Ole jutukas ja julgusta ka teisi tööl juttu ajama - kui inimesed omavahel rohkem suhtlevad, siis on töö juures parem atmosfäär.

Ole loominguline. Paku tööandjale näiteks välja, et kontoris võiks olla ühisala, mis on tuledega valgustatud - see soodustab loomingulist mõtlemist.

Kui oled tööandja, võimalda alluvatel paindliku graafikuga töötada. Luba töötajatel näiteks ühel päeval nädalas töötada kas kodus või kusagil väljaspool kontorit. See muudab alluvad õnnelikumaks ning nende töö on produktiivsem.

Tee pause. Tee tööpäeva jooksul regulaarselt pause, juba 10 minutit värske õhu käes olemist muudab töö tõhusamaks.

Tee midagi ilusat. Suvalised heateod tööl innustavad töötajaid, seega tee kolleegidele näiteks komplimente või too kontorisse midagi magusat näksimiseks.

Korralda üritusi, millest kõik töötajad osa saaks. Näiteks muutke traditsiooniks aeg-ajalt koos kinos käimine või üheskoos vabas õhus treenimine.

Tasuta söögid ja joogid. Tööandjad võiksid kontorites pakkuda alluvatele tasuta sööke ja jooke, sest täis kõhuga töötaja on ühtlasi ka õnnelik töötaja.

Enne töö, pärast lõbu või lõbu töö ajal? Kontoris võiks olla näiteks pingpongilaud või mõni mänguautomaat - vahepeal väikeste mängude mängimine suurendab loomingulisust ja laseb ajul tööst puhata.

Massaaž. Kutsuge paaril korral aastas kontorisse massöör(id), massaaž vähendab stressi ja suurendab loomingulisust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles