Toidukohad petavad alkohoolsete jookide kogusega

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Tarbijakaitseameti läbi viidud kontrolli käigus selgus, et neljandik toitlustuskohtadest valab alkohoolseid jooke hinnakirjas olevast kogusest vähem.


Tarbijakaitseamet kontrollis järelevalve korras kaheteistkümnes maakonnas tarbijate teenindamist toitlustusettevõtetes, müügikohas nõutava kaubandusliku teabe esitamist ja klientidele pakutavate jookide mahtu.

Kontrollostu käigus telliti vastavalt toitlustusettevõttes esitatud hinnakirjale alkohoolseid või mittealkohoolseid jooke, kontrolliti tarbijatele väljastatava ostu tõendava dokumendi nõuetekohasust ning teostati vastavad mahumõõtmised.

Mahumõõtmisi teostati kokku 28 korral, mille käigus avastati alkohoolsete jookide alamõõtmisi 7 korral ehk 25 protsendil juhtudest. Rikkujate suhtes kohaldas amet väärteomenetlused.

Ameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna peaspetsialist Kadri Kauksi ütles Tarbija24.ee’le, et kuna kontroll viidi läbi esmakordselt ning mahuerinevused polnud väga suured, siis konkreetseid ettevõtteid esialgu ei nimetata. «Kui järelkontrolli käigus tuvastatakse taas rikkumisi, siis avaldame ka mahumõõtmise vastu eksinud ettevõtted,» lisas ta.

Müügikohas mittenõuetekohase kaubandusliku teabe - tegevuskoha lahtiolekuaegade, hinnakirja esitamise ja muude nõuete rikkumise kohta saadeti ettevõtetele vastavad märgukirjad.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles