Viimsis peetakse laupäeval kalapäeva

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalapüük
Kalapüük Foto: Küllike Rooväli

Sel laupäeval, 25. juulil algusega kell 12 toimub Viimsi vabaõhumuuseumis traditsiooniline kalapäeva laat.


SA Viimsi Muuseumid juhatuse liikme Riina Aasma sõnul on kalapäev kogu perele mõeldud tasuta üritus, mis toimub tänavu juba viiendat korda.

«Kalapäeval saab osta nii värsket kui ka töödeldud kala ning kalakõrvast. Sellel aastal toimub esmakordselt kalapäeva raames ka rannarahva täika, kuhu seekord oodatakse eelkõige kõiksuguste kalapüüdmise, mere ning veespordiga seotud asjadega kauplejaid,» tutvustas Riina Aasma.

Lisaks toimuvad laadaplatsil oksjonid ning astuvad üles rahvamuusikud. Riina Aasma sõnul saab kalapäeval oma rammu ja oskusi proovile panna erinevatel kaasahaaravatel võistlustel.

«Selleks, et lapsevanemad saaksid rahuliku südamega laadamöllus osaleda, on programmis palju spetsiaalselt lastele mõeldud harivaid tegevusi ja mänge. Laadaplatsi tagumises otsas, Silberfeldi kalurielamu hoovis, on käsitöötoad ning kunstigalerii. Kingu elumaja kapteni kajutis töötab aga jutuvestmismasin, kust saab kuulata lugusid ümbruskonna saarte ja saarlaste kirevast minevikust. Kalapäeval õpetatakse ka meremehesõlmede sidumist.»

Kalapäeva lõpetab kell 18.00 algav Arved Haugile pühendatud kontsert, kus vanameistri loomingut esitavad paljud tuntud artistid ning ansambel Traffic.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles